Hr.AmazingHope.net (Na početnoj stranici) Hr.AmazingHope.net

4. Ispovijed - Put Kristu

Polazna točka, što da radim?

167_cesta_ke_kristu.jpg

4. Ispovijed - Put Kristu

Dodano: 07.10.2010
Pregleda: 143562x
Teme: Polazna točka, što da radim?
PrintTisk

Ispovijesti

"Onaj tko pokriva svoje grijehe neće napredovati, a tko priznaje i ostavlja ih se bez milosti" (Izr 28,13).

Uvjeti pod kojima oni mogu primiti oproštenje od Boga, je slobodan, pošten i razuman. Gospodin od nas zahtijeva da oproštenje grijeha proći ikakve patnje. Mi ne potrajati dugo i zamorno putovanja ili izvođenje bolno pokore, možemo vam osigurati da se Božja milost ili iskupiti za svoje grijehe.

A tko priznaje svoj grijeh, i ostavlja ga, tu je milost.

Apostol piše: "Stoga priznati svoje grijehe jedan drugomu i molite jedan za drugoga, da i vi svibanj se liječi" (Jak 5,16). Priznajte svoje grijehe Bogu, koji jedini može oprostiti njegove mane i jedni druge. Kada ste uvrijedio svog prijatelja ili susjeda, morate priznati svoju pogrešku i svoju dužnost da oproste od srca. Tada ćete pitati Boga za oprost, jer je brat koga si ranjen je Božje vlasništvo, a ako ga boli, to grijeh protiv svoga Stvoritelja i Otkupitelja. Slučaj je predstavljen jedan istinski posrednik, našem slavnom Visoki svećenik, koji je "nosio sve iskusni napast kao što smo mi, ali bez grijeha", a koji je "u stanju suosjećati s našim slabostima" (Hebrejima 04:15), a može očistiti svaki spot od grijeha.

Oni koji su ponizili svoje srce pred Bogom i nisu prepoznati moje krivice, ali ispunjen prvi uvjet prihvaćanja. Ako nismo doživjeli pravi pokajanja, ako smo u samom srcu ponizni, skrušeni duh da prizna svoje grijehe i ne odvratan da njegova krivnja, onda smo doista molio za oproštenje grijeha. I nisu pitali ako mi uistinu, ne naći mir s Bogom.

Jedini razlog zašto nam nedostaju oproštenje grijeha počinio je da nismo spremni ponizno svoje srce i ne želite da se prilagode uvjetima božanske istine.

Oni su dati detaljne upute. Ispovijed grijeha, bilo javnim ili privatnim, da budem iskren, da se slobodno, a ne provoditi grešnika. Nije također biti učinjeno ležerno i bezbrižno, i može se provoditi od strane onih koji još uvijek nemaju jasnu ideju o strašnim prirode grijeha.

Samo vjera se temelji na dubini od naše unutrašnje, pronalazi put do vječnog milosrđa Božjeg.

Psalmist kaže: "Gospodin je blizu onima koji su skrušeni u srcu, spremanje ljudi, što je skrušen duh" (Ps 34,19).

Istinska religija je uvijek poseban karakter: ona sadrži ispovijed grijeha. Grijesi mogu biti takav da ga samo mogu ih dovesti do Boga, grijesi će biti priznao je za one koji su uzrokovali štetu, a može se grijeha javne prirode, i oni bi trebali biti javno priznao. Svaka religija, to bi trebalo biti jasni i određeni, a treba sadržavati popis grijeha, koje smo krivi.

Religija bez iskrenog kajanja i ne lijek nije ugodno Bogu. U životu materijala promjena mora dogoditi, sve je draga Bogu, moraju biti uklonjeni.

To je rezultat istinskog pokajanja od grijeha. Ono što mi radimo je jasno rekao:.. "Operite se, očistite se mene eliminirati njihovih zlih djela iz očiju, prestanite zlo činiti činiti dobro naučiti tražiti pravo, poduzeti mjere protiv nasilja, zakon pomaže siroče, udovica ujímejte (Izaija 1,16.17). "Kada opaki se vrati od svojega grijeha, ona će zamijeniti, koji odražava ono što će se voditi prema pravilima vodi u život i neće učiniti nepravdu, sigurno će živjeti i umrijeti" (Ez 33,15 ).

Apostol Pavao piše o obraćenju: "Eto, što je dovelo do ovog jada u skladu s Božjom voljom: što vas probuditi u iskrenost, spremnost da se ispričavam, što je zabrinutost, što strah, kao pokušaj da kazni krivac Sve to možete. ste pokazali u pravilno očuvanje stvari onda "(2 Kor 7,11).

Grijeh je uništio moralnom smislu, to ne priznaje greške prekršiti njegovu prirodu i ni shvatiti golemost zlog i ne daj se do uvjerljive snage Duha Svetoga, ostavio na svoje grijehe djelomično slijep. Njegova uvjerenja su iskrene i istinite. Za svako priznanje krivnje zahtijeva ispriku za svoje akcije i izjavio da je on nije bio pod određenim okolnostima nikada ne bi nikada počinio ovo ili ono, što je Karan.

True pokajanje očituje se čovjek nosi svoje krivnje i priznaje da joj bez prijevare i licemjerja.

Kao siromašni carinik, koji je podigao ne svoje oči prema nebu, kliče: "Bože, smiluj se meni grešniku!" (Luka 18,13).

Svi oni koji su priznati svoju krivnju, mi smo opravdani, za Isus će braniti za svakog pokornika u krvi.

Primjeri istinskog pokajanja i poniznosti, koji se nalaze u Božjoj riječi, da pokažu pravi duh religije, koja nije opravdanje za grijeh, ili želja za oslobođenje. Pavao nije pokušati ispričati. Pripovijeda svoj grijeh iu najtamnijim bojama, i ne pokušava umanjiti svoju krivicu. On piše: "Kada sam ga dobio od glavara svećeničkih sam stavio mnogi vjernici u zatvoru, a kada su morali biti ubijeni, i odobren od njega Uostalom sinagogama, dao sam kaznu, te ih pozvao da huliti kao luđak,.. Ja ću ih nastaviti čak iu stranim gradovima "(Dj 26,10.11). On ne oklijeva izjaviti da "Krist Isus dođe na svijet spasiti grešnike. Ja im pripadaju u prvom redu" (1 Timoteju 1:15).

Skroman i slomljena srca, ispunjen s originalnim žaljenje, cijeniti Božju ljubav i žrtvu na Kalvariji. Sin otac pun ljubavi priznaje svoju krivnju, pokajnički donijeti sve svoje grijehe pred Bogom. To je pisano: "Ako priznajemo svoje grijehe, vjeran je on i samo da se oprosti nam naše grijehe i očistiti nas od svake nepravednosti" (1 Iv 1,9).

Izvadak iz knjige Putovanje u Kristu - EGWhite


Povezani članci iz kategorije - Polazna točka, što da radim?

On je žrtvovao sve da nas spasi

445_jesus_christ.jpg Bog je stvorio po svome Sinu Isusu Kristu naše zemlje i dao nam život. Gospodina Isusa Krista, Stvoritelj beskonačan svemir. On nam je dao život za sve što nam treba. On ...
Dodano: 04.07.2011
Pregleda: 193624x

Pokajte se - to je sada najvažnija stvar!

484_pokani.jpg Matej 4,17 - Otada je Isus počeo propovijedati: "! Pokajte se kraljevstvo nebesko blizu!"Kad je Isus Krist, a Ivan Krstitelj propovijedao u blizini kraljevstvo nebesko, prvi se zove i pozvao ljude ...
Dodano: 25.09.2011
Pregleda: 214609x

1. Tko je izvor života?

83_cesta_ke_kristu.jpg Naš nebeski Otac izvor života, istine i radosti. Prekrasna zemlja, nije nosio bilo tragova razaranja i kletve grijeha. Cijela prekrasna priroda pokazuje veliku Božju ljubav. Sve je savršen za potrebe ljudi ...
Dodano: 07.09.2010
Pregleda: 133082x

Isus je uskrsnuo od mrtvih - šest razloga potvrditi ovu

287_nas_veleknez_jezis_kristus.jpg Isus iz Nazareta bio raspet, pokopan i tri dana kasnije ustao iz mrtvih. Ni jedna druga religija ne tvrdi da je njegov osnivač je uskrsnuo. U tom je kršćanstvo jedinstven. Svaki ...
Dodano: 08.12.2010
Pregleda: 313503x

Kako čuti Božji glas

140_jak_slyset_bozi_hlas_1.jpg Saznajte čuti Božji glasNaš dragi Spasitelj čeka da otvorite vrata svoga srca i reći da je u naš boravak. Isus kaže: "Evo, stojim na vratima i kucam Ako tko čuje moj ...
Dodano: 29.09.2010
Pregleda: 288005x
Preporučena

Hr.AmazingHope.net - 4. Ispovijed - Put Kristu