Hr.AmazingHope.net (Na početnoj stranici) Hr.AmazingHope.net

7. Promjena Srca - Vjera i zakon - Put Kristu

Polazna točka, što da radim?

273_cesta_ke_kristu.jpg

7. Promjena Srca - Vjera i zakon - Put Kristu

Dodano: 22.11.2010
Pregleda: 141429x
Teme: Polazna točka, što da radim?
PrintTisk

"Tko je u Kristu, nov je stvor. Što je to stari je otišao, novi je došao" (2. Korinćanima 5,17).

Jedan ne može reći točno vrijeme i točno mjesto, ili ne uspije identificirati lanac okolnosti koje su dovele do obraćenja, to ne dokazuje da se ne ukida.

Ako srce je obnovljeni Božji Duh će svjedočiti i sam život. Promjena se ogleda u liku, u navikama, na sastanku. Jasno pokazuje, markantnim kontrast između onoga što je bilo prije, i oni su sada. Priroda ne pokazuju povremene dobrih djela ili loša djela rijedak, ali svakodnevnom govoru i ponašanju.

Tko kontrolira naše srce? Dok si dijelila sa našim mislima? Tko smo mi pričaju? Tko su naši najdublji osjećaji i naše najbolje snage? Ako smo u Kristu, oni drže da naše misli k njemu i traži kao i naše osjećaje. Sve što smo i što smo posvećen njemu. Želimo da se prema njegovu sliku, pokazati njegov duh, njegovu volju i na sve njegove ljubavi.

Oni koji postaju nova stvorenja u Kristu Isusu, donijeti plodove Duha, koji je "ljubav, radost, mir, strpljivost, ljubaznost, dobrota, vjernost, blagost, samokontrola" (Gal 5,22-23). Prestaju naći zadovoljstvo u starom poroka, ali za vjeru u Sina Božjega će hodati u stopama Krista, opisuju njegov lik i bit će čista kao što je on čist.

Stvari koje nekad mrzili oni sada ljubav, a ono što je nekad volio, sada mrze. Ljudi su ponosni i sigurni oni postaju pravi i ponizni. Pijanac postaje trijezan, The Libertine čovjeka moralno čisti. Jedan ostavlja ekstravagantne navike i načine na svijetu. Kršćanska ne traži "vanjski sjaj, nego ukrasi će biti" ono što je skriveno u srcu onoga što je neraspadljivost i nježan i miran duh "(1 Pt 3,3.4)

Pokajanje ne može dokazati drugačije nego amandman, koji djeluje. Vraća grešnik svoje obećanje prema Bogu, vratiti ako ti ukrasti, priznaje svoje grijehe kad ljubi Boga i bližnjega, on može biti siguran da je vratio iz smrti u život.

Ako ste došli kao lutanja, zli bića s Kristom i postaje jedan od sudionika u milosti opraštanja, rafala iz naših srca s ljubavlju. Svaki teret će se svjetlo na nas, jer jaram koji Krist nameće je jednostavno. Dužnost postaje užitak, nudeći radost. Put, što se činilo umotan u tami, sunčeve zrake osvjetljavaju pravde.

Ljepota Kristova narav ogleda se u njegovim sljedbenicima. Da li Božja volja je drago da Krista. Ljubav prema Bogu i revnosti za slavu Božju, bili su glavni motivi u životu našeg Spasitelja. Ljubav ukrašen i ažurirati sve svoje akcije. Ljubav dolazi od Boga. Poročan joj srce ne može roditi i ići. Ona se može naći samo u srcu gdje je Isus vlada. "Mi ljubimo jer je Bog prvi ljubio nas" (1 Iv 4,19). U srcu obnovljene ljubavi božanske milosti je pokretačka sila iza pregovora. Mijenjanje prirode, kontrolu motivi vladajuće ljubav, prevladavanju neprijateljstva i plemenitije osjećaje. Ako je to ljubav u svom srcu i uljepšava život ima rafiniranja utjecaj na naše okruženje.

Postoje dvije pogreške koje moraju biti s kojima se suočavaju djeca Božja - a posebno one koji su tek počeli da vjeruju u milosti Božjoj -. Posebno zaštićena

Prva pogreška, od kojih je ona spominje, je vjerovanje u čovjekovu vlastite snage i na vlastita djela, uvjerenje da njihov čovjek može pomiriti s Bogom. Tko želi poštivati zakon i postati svetac vlastitog djela, pokušava nemoguće. Sve što čovjek održava bez Krista, je zaražen od strane sebičnost i grijeh. Samo vjera u Kristovu milost može nas blagoslovi.

Drugi ne manje opasna pogreška je vjerovanje da je Krist oslobodio čovjeka od zaštite zakona Božjeg, vjera da smo postali sudionici u milosti Krista i da je naša akcija s naše otkupljenje nemaju ništa zajedničko.

No, imajte na umu da poslušnost ne znači samo formalnu usklađenost naloga, ali ljubavi.

Božji zakon je izraz istinske prirode Boga, je simbol velikih načela ljubavi, i to je temelj Vlade Božji na nebu i na zemlji.

Ako naša srca su novo stvoreni na sliku Božju, to je usadili u duši božanske ljubavi, je li moguće da je Božji zakon ne ogleda u životu? Ako je princip ljubavi usadio u srce, ako je netko rađa u sliku o njemu koja je stvorila ga je ispunio obećanje novog ugovora.

Hebrejima 10,16 - "Ja im dajem svoje zakone u njihova srca i da ih pišu na umu."

A kad je zakon stupio na srce, će oblikovati svoj život. Poslušnost - služenje ljubavi i predanosti ljubav - je pravi znak učeništva. Pismo kaže:

1 Ivanova 5,3, 2,4 - ". Tu je ljubav prema Bogu: da vršimo njegove zapovijedi" "Tko kaže da ga znam, ali ne držati njegove zapovijedi, lažac je i istine nema u njemu." To je samo vjera i vjerovanje da je naša poslušnost oslobođenje od sudionika je Kristova milost koja nam omogućuje da biti poslušan.

Spasenje neće dobiti svoju poslušnost, jer spasenje je besplatni dar Boga koji primamo po vjeri. Poslušnost je plod vjere.

1 siječnja 3,5.6 - "A znate da je Sin Božji pojavio da odnese grijehe i grijeha nema onih koji ostaju u Sina, a ne grijeh i tko grijehe, ga vidjeli ili ga poznate.."

To je pravi kamen kušnje. Ako ostanete u Kristu prebiva u nama ljubavi prema Bogu, naši osjećaji, naše misli, naše namjere i naše djelovanje u skladu s Božjom voljom kao što je izraženo u zapovijedi Božje sveto pravo.

1 siječnja 3,7 - "Dječice, Neka vas nitko ne zavede: on je pravedan, koji se pravda - kao što je on pravedan."

Pravda je definirana sveti Božji zakon, koji je izražen u Deset zapovijedi dao na Sinaju. Phantom vjere u Krista, koja tvrdi da je čovjek pušten iz obvezu pokoravati se Bogu, a ne vjere, ali bahatost.

Efežanima 2,8, James 2,17 - "Za milošću ste spremili po vjeri", ali "kao i uvjerenje, osim djela samih, sama je mrtav."

Isus je rekao o sebi, prije nego je došao na Zemlju:

Ps 40,8 - "Da bi se ispunili moj Bog, tvoje će se moja želja, tvoj zakon je u mom srcu."

I prije nego što uzašao na nebo, rekao: "...

Iv 15,10 - sam i ja čuvao zapovijedi Oca svoga te ostajem u ljubavi njegovoj. "

1 Iv 2,3-6 - Sveto pismo kaže: "Po ovom znamo da ga znati, ako zapovijedi njegove čuvamo ... Tko tvrdi da ostaje u njemu mora živjeti kako je živio."

1 Petrova 2,21 - "Jer i Krist je trpio za vas, ostavljajući vas primjer slijediti u njegovim stopama."

Uvjet vječnog života je isti danas kao što je uvijek bila - je ostao isti kao što je bio u raju prije pada naših prvih roditelja. To je apsolutna poslušnost zakonu Boga, savršene pravednosti. Ako on je dodijeljena vječni život u drugim okolnostima, to bi rizik dobrobit cijelog univerzuma. To će otvoriti put za grijeh, koji će postati svu bijedu i tugu besmrtan.

Prije njegovog pada Adama mogao poslušnosti zakonu Božjemu stvoriti pravedne prirode. To nije, međutim, i za njegov grijeh postao naša grešna narav, tako da ne može biti pošten pod svoju vlast.

Budući da smo grješni i bezbožnici, mi ne možemo savršeno pridržavati sveti zakon. Mi nemamo pravde, mogli bismo stajati do zahtjeve Božjeg zakona. Ali Krist je pripremio za nas izlaz. On je živio na zemlji u sredini iste kušnje i iskušenja i mi lice. Ipak, on je živio bezgrešan. On je umro za nas i sada smo ponudu koja će se na nj naše grijehe i daruje nam svoju pravednost.

Hand in Ako je i to prihvatiti kad Spasitelja, od vas će se smatrati samo zbog svoje, da li je vaš život sam grešan. Kristov lik stoji na mjestu vašeg lika, i Bog vas prihvaća kao što su bili krivi.

A to, Krist daje novo srce. Vjera prebiva u vašem srcu. Po vjeri, morate promatrati to jedinstvo s Kristom, i svaki dan morate da se pokoravaju njihovoj volji njegovoj volji, a ako to učinite, Krist će raditi u vas da ćete i čin njegove volje.

Zatim možete reći: "... i život koji sada živim ja živim po vjeri u Sina Božjega koji me ljubio i predao samoga sebe za mene" (Gal 2,20). Isto tako, Isus je rekao svojim učenicima: "Nije ti koji govore, ali se govori u Duhu Otac vaš" (Matej 10:20). On je Krist u vama, pokazati vam da isti duh i činiti dobra djela - djela pravde i poslušnosti.

Mi ne posjeduju ništa, ono što možemo pohvaliti. Mi nemamo razloga za veličanje. Naš jedini razlog za nadu u Kristovoj pravednosti, kojoj smo mi dodali na jednom mjestu Duh Sveti radi u nama i kroz nas.

Kada govorimo o vjeri, mora se imati na umu da postoji razlika. To je vrsta vjere, koja je potpuno različita od istinske vjere. Postojanje i moć Boga, istinu Božje riječi kao činjenica, da je čak i Sotona i njegovi domaćini ne može biti odbijen. Biblija kaže da "čak i demoni vjeruju i zgroziti se" (Jak 2,19), to nije vjera.

Gdje je jedina vjera u Božju riječ, ali podređen volji Boga, pokoravanje Bogu je gdje je srce tamo gdje je lišen osjećaja, postoji istinska vjera, vjera koja djeluje po ljubavi i pročišćava dušu. Takva vjera je obnovio srce na sliku Božju. Srce koje, u ne oporavlja stanje predmet Božji zakon, niti mogu istinu, sada raduje u svojim svetim zapovijedima i poziva uz psalmist: "Kako volim tvoj zakon Svaki dan mislim o njemu" (Ps 119,97). A pravda je ispunjena u nama, "koji ne će joj slijediti, ali po Duhu" (Rimljanima 8:1).

Postoje oni koji su okusili opraštanja ljubav Krista i koji su stvarno željeli da se Božja dječice, ali ipak shvatiti da su nesavršeni, da je njihov život nije bez mane, i jednostavno nedoumici njihova srca obnovljena Duhom Svetim .

Such'd vole reći: Ne očajavajte, ne mijenjati. Često ćemo potrebu za svoje nedostatke i greške u jesen plače na noge Isusu, ali ne smijemo prepustiti potištenost. Čak i ako smo prevladati neprijatelja, mi smo osuđeni. Bog nas neće napustiti, i odbaciti. Krist je s desne strane Bogu i nas predstavljaju.

Ljubljeni učenik Ivan napisao:

1 siječnja 2,1 - "Ja sam pisanje ovaj, vi svibanj ne grijeh Ali ako tko i sagriješi, zagovornika imamo kod Oca, Isusa Krista, Pravednika.."

I ne zaboravite Kristove riječi: "sam vas Otac ljubi." (Ivan 16,27). On želi usvojiti opet, on vas želi vidjeti odraz svoje čistoće i svetosti. Ako dopustite mu da nastavi dobar posao već počeli u vama sve do Dana Krista Isusa. Molite žarko, vjerujem više u potpunosti. Ako ćemo prestati vjerovati u svoju snagu, neka nam vjeruju više snage našega Otkupitelja, a mi ga proslaviti Tko je na naše zdravlje.

Više približiti Isusu, više nedostataka će nositi bilješke, jer je naš zajednički osjećaj da se poboljša i savršen je dodatak prirodi Isusa dokazuje naše nesavršenosti u jasnije svjetlo. To je dokaz da su sotone zablude gubi svoju moć, animiranje utjecaja Duha Božjega budi nas.

Više od nas da ga i riječ Božja Pudi osjećao potrebe, više u potpunosti prirodu Krista i znam da ćemo još u potpunosti odražavati njegovu sliku.

Izvadak iz knjige Putovanje u Kristu - EG White


Povezani članci iz kategorije - Polazna točka, što da radim?

Biblija Proročanstvo - Daniel 2 - Svjetska povijest

182_socha_bible_daniel.jpg Biblija Proročanstvo - Statue of Daniel, pregled povijesti svjetskeGospodin Bog je naše planete povijest čvrsto u svojim rukama, s naša zemlja ima velike planove. Sve je imao iskustvo u dvije proročke ...
Dodano: 18.10.2010
Pregleda: 312741x

On je žrtvovao sve da nas spasi

445_jesus_christ.jpg Bog je stvorio po svome Sinu Isusu Kristu naše zemlje i dao nam život. Gospodina Isusa Krista, Stvoritelj beskonačan svemir. On nam je dao život za sve što nam treba. On ...
Dodano: 04.07.2011
Pregleda: 193623x

Proročanstvo da je Isus Mesija navijestio

191_jezis.jpg Pojedinačni knjige Starog zavjeta su pisane u godinama 1400-425 BC i našao u njima oko 60 do 270 velikih i malih Mesija proročanstva o rođenju, životu i smrti Isusa Krista. Ovdje ...
Dodano: 24.10.2010
Pregleda: 257959x

1. Tko je izvor života?

83_cesta_ke_kristu.jpg Naš nebeski Otac izvor života, istine i radosti. Prekrasna zemlja, nije nosio bilo tragova razaranja i kletve grijeha. Cijela prekrasna priroda pokazuje veliku Božju ljubav. Sve je savršen za potrebe ljudi ...
Dodano: 07.09.2010
Pregleda: 133079x

Biblija, Božja riječ - zašto možemo joj povjerenje?

285_bible.jpg Biblija je knjiga koja je stvorena za 16 dugih stoljeća, te je sudjelovao u pisanju 40 pisci potpuno različitih dobi, zanimanja, obrazovanje, okoliš, uključivanje i svjetonazora. Pa ipak, kao kršćani ispovijedamo ...
Dodano: 07.12.2010
Pregleda: 210208x

Hr.AmazingHope.net - 7. Promjena Srca - Vjera i zakon - Put Kristu