Hr.AmazingHope.net (Na početnoj stranici) Hr.AmazingHope.net

Adventisti, posljednji od reformatora Crkve nose značajan upozorenje svijetu

Prijavite od puta, drugi dolazak Isusa Krista

454_adventiste.jpg

Adventisti, posljednji od reformatora Crkve nose značajan upozorenje svijetu

Dodano: 29.07.2011
Pregleda: 256171x
Teme: Prijavite od puta, drugi dolazak Isusa Krista
PrintTisk

Crkva adventista, kaže mnogo laži i poluistine, a posebno na kršćanskim web portala. Možda zato što se odnose na osnovne doktrinarne točke da je Isus Krist učio apostole i prvi i jer smo jedini pripadnici protestantskih crkava, koji se nije pridružio ekumenski pokret. Ekumenski negira sve što reformatori u obzir njihove živote, a što je tako teško vraća u biblijskim učenjima. Naša je nastava temelji se na proučavanje Biblije i života Isusa Krista i prvih apostola. Biblija kao mi razumijemo Božju riječ - najviši organ. Stoga, čitamo Bibliju i neka nam živi put Isusa Krista živio! Tko želi biti drugi dolazak spasenja, mora biti obrnuto, a rođen-ponovo srca svog života nalikuju Isusa Krista.

Isus Krist i apostoli osnovan prvi apostolske Crkve, koja se počela širiti po cijelom svijetu. Srednjovjekovna crkva, ali da Isusovo učenje kombiniraju svoje poganske običaje uobičajene u to vrijeme, iz koje je nastao kao obožavanje slika i figurica, molitve svecima, štovanje Marije, promjene sa subote na nedjelju kao dan onda poštovali boga ned Kasnije se pridružio teorije filozofije, pionir Platon o besmrtnosti duše, životu poslije smrti, čistilište.

Do tada, židovske učenja i poučavanja Isusa Krista ne prizna ništa slično. To je vidljivo i iz Biblije i knjige Josip - povjesničar vremena.

Pad crkve mnoge pošteni ljudi u pokušaju reforme Crkve i povratak na izvorna učenja. Crkva, međutim, odbio temeljne reforme. Iz tih reformske napore Wycliffe, Jana Husa, Luther i drugi koji su za biblijske istine progonili i ubili postupno formira protestantska crkva i struje. No, reformacija još uvijek nije dovedena do kraja natrag na učenje Isusa Krista i apostola.

Adventistička crkva - njezino ustrojstvo

Kršćanska adventistička crkva je osnovana i započela je s radom u 60 godina 19. stoljeća u Sjevernoj Americi. Ona se temelji na intenzivnom proučavanju Biblije, posebno proročanstvo o drugom dolasku Isusa Krista i povratak na biblijske vrijednosti i načela. Prije početka 20. stoljeća se proširila iz SAD-a u zemljama diljem svijeta, gdje vjernici temelji zajednica, škola i zdravstvenih ustanova. U 2009, kršten članova širom svijeta zbora 15.921.408 i 65.961 u svijetu.

U 1863 je dao ime Adventističke crkve, mjesto naglasak na očekivanja doslovno dolazak Isusa na svijet i na blagoslov biblijske subote. Na temelju biblijskih proročanstava crkve shvatili da je Bog povjerio zadatak da dotad zanemarene istine Biblije upoznao svijet. Ona je postala temelj naše globalne misije.

Adventista sedmog dana crkva je tipičan predstavnik oblik crkvene vlasti. Tijelo za donošenje odluka su, dakle, svi članovi koji biraju svoje predstavnike u odboru predstavljaju. Predstavnici te predstavnici udruga i sindikata delegati se biraju po pojedinim crkvama. To je vrlo važno, jer vidite da pojedini članovi mogu odlučiti o događajima, promjenama i crkveno vodstvo.

Crkva ima četiri organizacijske razine njihove uprave: Chorus - organizirana zajednica vjernika. Udruga - organizirana zajednica zborova u određenoj zemlji ili području. Unija - kombinira nekoliko udruga. Opća konferencija - najveći organizacijska jedinica koja ujedinjuje sve sindikat u svijetu. Plaće propovjednici, kao i promet zbora, članovi Crkve plaćaju desetine i darove.

Pojava Adventističke Crkve - Čekajući Drugi dolazak Isusa Krista

U kasnom 18. stoljeću, duhovni intenzivno raspravlja Bibliji proročanstva o drugom dolasku Isusa Krista. Oko 1830, okupili američki propovjednik William Miller, na 50.000 ljudi, koji očekuje da će u 1844 na svijetu će doći do Isusa Krista. Ovo predviđanje, iako ne materijaliziraju zbog krivo pochopenému biblijska proročanstva, međutim, mnoge ljude da ga temeljito proučavanje.

Daniel 8,14 - "To će biti 2.300 večeri i jutara", kazao je. "Tada Svetište će biti obnovljena."

Millerite misao svetišta znači našoj zemlji. Rani adventisti prvi saznao iz studija Biblije proročanstva koje nisu odnose na Isusov drugi dolazak na Zemlju, ali doslovno u svetište na nebu, gdje Krist posreduje za nas. Sav Izrael, Staroga zavjeta unaprijed zamišljeno obreda Svetište je slika istinske svetište na nebu. Biblija jasno kaže da je Isus održao svećeničke službe u nebeskom svetištu, i počeo konačni sud Božji. Živimo sada na kraju puta i dolazak našega Otkupitelja dolazi.

Hebrejima 9,23-26 - Krist nije došao na svetim mjestima napravio sa rukama (koje je jednostavno istina), nego u samo nebo, za nas stati pred Božje lice. Također, ne postoji došli žrtvovati opet i opet, kao i svake godine veliki svećenik ulazi u Svetinju nad svetinjama krvlju (koji je tada bi pate od stvaranja svijeta mnogo puta), ali sada je pokazao na kraju dobi do njegove žrtve jednom zauvijek izbrisati grijeh.

Trajna valjanost Božje zapovijedi i zaređen vrijedi dan odmora -. Subote

Jedna skupina millerite u ispitivanje Biblije znali da biblijski Deset zapovijedi kao dan odmora u subotu i otkrio bilješke i druge zanemariti biblijske princip. Apostoli u Bibliji potvrđuje stalni trajanja Deset zapovijedi.

Otkrivenje 12,17 - Onda je Zmaj ljut na svoju ženu i ode i zarati se s ostatkom njezina potomstva, koji drže zapovijedi Božje i imaju svjedočanstvo Isusovo.

Rimljani 3,31 - Mi smo tada bi poništiti zakon po vjeri? Nema šanse! Naprotiv, potvrditi zakon.

Hebrejima 4,9-11 - to je Božji subotnji počinak za narod samo naprijed. Jer tko uđe u Božji počinak iz njegova djela kao što je Bog počinuo od svojih.

Otkrivenje 11,19 - Na hram Božji otvorena na nebu, a njegov hram je vidio Kovčeg njegov ugovor.

Uloga Ellen White je proročki duh u Crkvi

Bog je dao u vrijeme Ellen White je proročki duh, koji u vizijama potvrdila ispravnost novo stupili znanje Biblije i bio je izvor vodstva za novoosnovane adventisti. Njezin dar bio je podvrgnut strogoj pregled i usporedbu s Biblijom. Pročitajte test istinske biblijske proroka.

U razvoju glavno obilježje svog učenja bodova u subotu, ali je došao iz Adventističke proučavanje Biblije nego iz viđenja Ellen White. Biblija je jedini vrhovni kriterij za procjenu druge darove.

Namjera je bila očito potaknuti viziju razočaran millerite i pružiti jamstvo točnosti proučavanje Biblije. Trebali bismo se sjetiti, za ulogu Ellen White u oblikovanju budućnosti adventista sedmog dana Crkva da joj vid gotovo uvijek su potvrdili svoju doktrinarnih pozicija koje su drugi dolaze pod intenzivnom proučavanju Biblije. Na njezinu ulogu u oblikovanju doktrine može se promatrati kao potvrdu ulogu, nego pokretanje.

Ellen G. White je objavio nekoliko desetaka knjiga, Kontura od kršćanskog iskustva i poglede Ellen White u 1851. U 1888 objavio svoj najpoznatijih knjiga, velika borba između Krista i Sotone, au 1898 objavio Čežnja vjekova, biografija o životu i učenjima Isusa Krista.

U gospođa White proročanstava su predvidjeli razne budućih događaja. Na primjer, predvidio razorni potres u San Franciscu 1906 - 2 dana prije se to dogodilo, veliki bum u spiritualizam, koji je u to vrijeme je bio samo početak. Predviđeni dva svjetska rata i ponovno uspon Rimokatoličke crkve može. Mnoge druge predviđanja već popunjena, a neki čak i ispunite ga za nas je dokaz da je proročanstvo od Boga. Ako proročanstvo od Boga, jer je u potpunosti mora zadovoljiti sve.

Ponovljeni zakon 18,21-22 - Može li se reći: "Kako znamo da Gospodin ne govori riječ?" Pa, ako prorok govori u ime Jahve nešto što se događa, onda je Gospodin govorio ove riječi. To je prorok govorio drskosti. Ga se boje.

Njezina djela su vodič Biblije, savjetnik u razumijevanju Biblije, savjetnik za primjenu biblijskih načela.

A prema Bibliji da se posljednji put proročki duh?

1 Solunjanima 5,19-21 - Ne ugasiti Duha. Preziru ne proročanstva. Pregledajte sve, držati dobra i zla u svakom obliku, biti na oprezu.

Otkrivenje 12,17 - Onda je Zmaj ljut na svoju ženu i ode i zarati se s ostatkom njezina potomstva, . Koji drže Božje zapovijedi i drže svjedočanstvo Isusovo

Otkrivenje 19,9-10 - (objašnjava što je Isusovo svjedočanstvo) - onda sam pala na njegove noge da mu se poklonim, ali on mi je rekao: "Pazite, nemojte to učiniti ja sam samo sluga Božji,! kao što i tvoja braća koja imaju svjedočanstvo Isusovo. Bogu se pokloni! "Ali svjedočanstvo Isusovo duh je proročki.

Amos 3,7 - Da! Gospodin ne ništa, ali dijeli svoje tajne svojim slugama, prorocima.

Kronike 20,20 - Vjeruj Jahve, Bog tvoj, i stajati test. Pouzdajte se u njegove proroke i uspjeti! "

Joel 3,1 - Za sve ljude Izlit Njegov Duh i tvoji sinovi i kćeri će prorokovati, starci vaši će mívat snove i vaši mladići gledati viđenja.

Dj 2,14-21 - U posljednje dane, govori Bog, izliti Duha na sve ljude.

Vaši sinovi i kćeri će prorokovati, vaši će mladići gledati viđenja, vaši će starci sanjati sne. Naravno, njegove sluge i sluškinje u one dane izlije njegov duh i proricat će. Pokazat ću čudesa na nebesima i znakove na zemlji, krv i oganj i oblacima dima. Sunce će se prometnut u tminu, a mjesec u krv, prije dolaska Gospodina veliki i očituje dan. Svatko tko poziva na ime, međutim, bit će spašen.

Mnogi povijesni kontekst i detalji reformaciju Rimokatoličke crkve u cijelom svijetu i završio prvi adventistički reformacije naći u knjizi velika borba.


Povezani članci iz kategorije - Prijavite od puta, drugi dolazak Isusa Krista

Znakovi vremena - Evanđelje će se propovijedati na svijetu

257_evangelium_bude_hlasano_celemu_svetu.jpg Matej 24,16 - Ovo evanđelje o kraljevstvu propovijedat će se po cijelom svijetu za svjedočanstvo k svim narodima. I tada će doći svršetak. "Let's pogledajte pogodnosti modernog svijeta. Sve tehnologije koje ...
Dodano: 09.11.2010
Pregleda: 555429x

Mesijanski Židovi

164_izrael_vlajka.jpg Mesijanski Židovi - ispunjenje proročanstvaUz brojne kršćanske denominacije postoje u Izraelu i kretanje takozvane "mesijansku Židovi". Ti ljudi obično dolaze iz židovske obitelji, ali vjeruju u Isusa kao Mesiju i prihvatiti ...
Dodano: 06.10.2010
Pregleda: 250346x

Kina evangelizacijskom ostatak svijeta - pokret (natrag u Jeruzalem)

284_china_globus_vlajka.jpg Za povratak u Jeruzalem viziju tisuće kineske su spremni umrijeti. Barem bismo trebali saznati zašto. Napoleon je jednom rekao: "Kada Kina pomiče, mijenja lice svijeta." Danas te riječi postati stvarnost zahvaljujući ...
Dodano: 06.12.2010
Pregleda: 180159x

Molitve za oporavak i izlijevanje Duha Svetoga - 777

424_777prayer.jpg Novi zavjet Crkva snažno utjecao na svijet s dobrim vijestima evanđelja u jednoj generaciji. Ispunjen Duhom Svetim Novom zavjetu vjernici nazočne da dijele istinu poruke raspetoga i uskrsloga sa stotinama tisuća ...
Dodano: 08.05.2011
Pregleda: 228856x

Značajno povećanje broja prirodnih katastrofa - da nas upozore!

429_zemetreseni_japonsko.jpg Biblija foretells stanje zemlje će pronaći, prije nego je Isus Krist vrati. Zemlja će biti iscrpljena, a veliki broj prirodnih katastrofa. Ljudi su čak i umiru straha u očekivanju onoga što ...
Dodano: 12.05.2011
Pregleda: 206922x

Hr.AmazingHope.net - Adventisti, posljednji od reformatora Crkve nose značajan upozorenje svijetu