Hr.AmazingHope.net (Na početnoj stranici) Hr.AmazingHope.net

Biblija Proročanstvo - Daniel 2 - Svjetska povijest

Proroci u Bibliji i danas

182_socha_bible_daniel.jpg

Biblija Proročanstvo - Daniel 2 - Svjetska povijest

Dodano: 18.10.2010
Pregleda: 290476x
Teme: Proroci u Bibliji i danas
PrintTisk

Biblija Proročanstvo - Statue of Daniel, pregled povijesti svjetske

Gospodin Bog je naše planete povijest čvrsto u svojim rukama, s naša zemlja ima velike planove. Sve je imao iskustvo u dvije proročke knjige Biblije - knjige Daniela i Knjige Otkrivenja po Ivanu. Bog nas želi znati što će se dogoditi i bili smo upozoreni. On nas želi upozoriti na vrijeme drugog dolaska Isusa Krista i znam da unatoč našoj zemlji da je Vlada isključen Sotona Bog ima sve pod kontrolom i Njegova riječ je konačna.

U knjizi Daniel u poglavlju 2 je proročki san svjetske povijesti, to je sažetak povijesti sve do kraja svijeta i dolazak Mesije prikazan veliki kip. Mnogo godina kasnije, on je već novi babilonski kralj, Baltazar, Daniel je imao proročki san opet, ovaj put kada Daniel je vidio četiri velike životinje i proročki smisao Daniel u 7. poglavlju. Kao i razne metalne skulpture, te četiri zvijeri predstavljaju četiri zemaljsko kraljevstvo, koje će slijediti u slijedu.

Amos 3,7 - Da! Gospodin ne ništa, ali je dionica njegove tajne svojim slugama, prorocima.

Daniel 2,1 do 3,10 - U drugoj godini svoje vladavine Nabukodonozora, imao san koji mu je uzrujan, tako da nije mogao spavati.

Nitko od mudraca mogao reći kralju što je sanjao i protumačiti san, i pravi čovjek Božji, Daniel, kojega je Bog objavio isti san s tumačenjem.

Daniel 2,31-45 - Pa, kralju, imao je viziju, i gle, ste vidjeli veliku sliku. To je bio ogroman kip osobitim izgledom. Loomed ispred vas i izazvao strah. Glava kipa bila je izrađena od čistog zlata, prsa i ruke od srebra, trbuh i bedra od mjedi, noge od željeza i stopala dijelom željezo a dijelom glina. Vi pogledao, i gle stijene bez dodira ljudske ruke, slomiti kameni kip hit željeza i gline te ih slomiti noge. Odjednom sve to željezo, glina, bronce, srebra i zlata, slomljena na komadiće - kao pljeva, kad ljeto vršidbe žita. Vjetar je poznato da nakon što su napustili spomenika. No, kamen koji je udario kip, postao veliki planinski i napuni svu zemlju.

Toliko snova. Sada Kraljevsko Visočanstvo će se raspravljati na njegovo tumačenje. Ti, o kralju, umjetnost kralj kraljeva, jer je Bog dao kraljevstvo nebesko i moć, snagu i slavu. Jeste li dobili u ruke cijeli naseljeni svijet, sve ljude, životinje i ptice, i postavio te gospodarom nad svima njima.

Ti si glava od zlata. Nabukodonozor, babilonski opremljenog carstvo (606-539 prije Krista) govori o Carstva, kraljevi su bili vođe svojih monarhije.

Biblija točno označava početak proročki povijesti, i mi možemo otvoriti knjigu povijesti i vidjeti da carstvo slijedi.

Daniel 2,39 - ali nakon tebe ustat će drugo kraljevstvo, slabije od tvoje.

Silver Medo-perzijskog dojke je simbol carstva (539-331 prije Krista). U 539 BC kralj Kir Veliki na čelu Medo-perzijske vojske, nakon duge opsade, osvojili Babilon. A Medo-Perzijskog Carstva se mogu dokumentirati ne samo povijesno već i Biblije: Daniel 5,28: ". ... Tvoje kraljevstvo je razbijanje i Medijci i Perzijanci dao"

Izaija 45,1 - Ovako govori Jahve pomazanika svoga, na Cyrus, čije je pravo strane sam ja uzeo da dobije kontrolu nad narode i kraljeve prije njega, da me razoružao je otvorio vrata i vrata su lijevo zatvorena.

Ovo je samo Medijci, perzijski kralj Kir izbaviti Izraelce iz Babilona je prorekao 200 godine prije.

Daniel 2,39 - i nakon trećine kraljevstvo od mjedi, koje dominira cijelom svijetu.

Trbuh Grčka bakra carstvo (331-168 prije Krista). Grci su - na čelu s veliki kralj Aleksandar Veliki - stati na kraj carstva, Medijci i Perzijskog Carstva osnovao Trećeg svijeta. Grčki vojnici su oružje uglavnom od bakra i bakrenih zvali jer vojnika.

U Jeruzalemu, svećenici pokazali Aleksandar proročanstvo da će Grčka pobijediti Perzije, a Aleksandar je vjerovao da ovo proročanstvo odnosi na njega. Na 25, on je postao vladar svijeta. Nakon njegove smrti carstvo podijeliti na 4 dijela gdje se govori Daniel u 7. poglavlju, a kasnije postupno osvojili rimski osvajači.

Daniel 2,40 - Konačno, uzmite četvrto kraljevstvo, jak kao željezo. Željezo sve je slomljena i slomiti, kao i željezo razbija sve, tako da će poremetiti kraljevstvo i uništiti sve.

Željeza noge su simbol Rimskog carstva (168 pne - 476). Rimljani porazili Grci i postao vladari svijeta. Ovo carstvo je bio veći od prethodnih carstva. Ja, Palestine došao pod rimske dominacije. Iz biblijske perspektive dopušten Rimskog Carstva, evanđelje može brzo širiti u poganskom svijetu.

Povjesničari pisati o dugo, teško i krvavo vlast Rima. To je bio stoljeća ugnjetavanja drugih naroda, gdje vlada brutalnog autokrata krv tekla slobodno. Ipak, čak i tako snažne carstvo propalo. Rim se raspao u deset dijelova, deset prstiju Božjeg proroštva.

1.Saxoni, koji je dao pojavu Engleske. 2.Franks, koji je dao nastanak Francuske. 3.Alamani, koji je dao pojavu Njemačka 4. Vizigoti, koji su dali pojavu Španjolske. 5.Suevovs koji je dao uspon Portugalu. 6.Lombardi, koji je dao pojavu Italije. 7.Burgundi koji je dao uspon Švicarskoj. 8.Herulovs koji je nestao. 9.Vandals koji je nestao. 10. Ostrogoti, koji je nestao.

Do sada, logično jednog carstva nakon drugog. Međutim, nakon što je Rimsko Carstvo Božje proročanstvo foretells nešto izvan logike povijesti! To je već nije bilo puno rasti, što će biti ujedinjene pod jednim vlade prethodnih naroda i teritorija, unatoč činjenici da će mnogi pokušati.

Daniel 2,41 - A si vidio stopala i prste dijelom glina a dijelom željezo znači da kraljevstvo će biti podijeljena. Međutim, to će imati u sebi nešto od čvrstoće željeza, kao što ste vidjeli u običnim gline mnoštvo željeza. Prsti dijelom željezo a dijelom glina znači da je kraljevstvo će biti dijelom čvrsto a dijelom krhko. I dok si vidio željezo izmiješano s glinom zajedničkim znači da je ljudska rasa će biti mješovita, ali ne držati zajedno, kao što su željezo nije gline.

Šest ističe vladari su također pokušali ujediniti Europu:

Big Charlie (Francuska, 8. stoljeće.) Charles V (Španjolska, 16. stoljeće.), Louis XIV. (Francuska, 18. st.), Napoleon (Francuska, 19. stoljeće.) Kaiser Wilhelm (Njemačka, 20. stoljeće.) Hitler (Njemačka, 20. stoljeće.). Zašto nitko nije bio u ujedinjenoj Europi? Kao što je čovjek pokušao malo o tome što je Bog izjavio da to nikada neće dogoditi - ne u budućnosti!

Iako je željezo, ali to je bila carstvo (Rim) poremećen, čini se da noge element željeza, čak i skulptura. Rimu, dakle u nekom obliku ostaje prisutan sve do kraja ljudske povijesti. On je promijenio svoj izgled, ali to je još uvijek ovdje. To je potvrđeno mnogim drugim proročanstvima u Danielu 7 i Otkrivenja po Ivanu.

Daniel 2,44 - U vrijeme ovih kraljeva, Bog nebeski će uspostaviti kraljevstvo koje nikada neće propasti, kraljevstvo koje nije kradu ljudi. To kraljevstvo će zgaziti i zatvorite sve druge kraljevstva to potrajati zauvijek. To je osjećaj vida, što ste vidjeli iz stijene bez dodira ljudske ruke break drobljeni kamen i željezo, bronca, gline, srebra i zlata. Bog pokazao veliki kralj, što će se dogoditi u budućnosti.

Ne morate brinuti o ukupnom nuklearnog uništenja ili drugog oružja koje je čovjek proizveo, ali moramo odlučiti hoće li ili ne žele živjeti u Božjem kraljevstvu, novu zemlju. Mi sada živimo - metaforički gledano - u nožnim prstima Nabukodonozoru skulpture. Kip završava, ne slijediti bilo koji drugi carstva. Povijest poznatog svijeta je na kraju. Crushing blow kamen - bez intervencije ljudske ruke - je kraljevstvo Božje, drugi dolazak Isusa Krista, Božji sud.

Dj 4,11 - Isus je onaj koji je osudio kamen ti graditelji, koji je postao kutu.

Iv 3,16 - Jer Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga jedinorođenoga Sina, da tko god u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.

2. Peter 3,9-10 - Gospodin ne ustručavajte ispuniti svoje obećanje, kako to neki misle, ali vam pokazuje vaše strpljenje. Ne želim nikoga propadne, nego da svi trebaju doći na pokajanje. Dan Gospodnji, međutim, doći kao lopov.


Povezani članci iz kategorije - Proroci u Bibliji i danas

Biblija Proročanstvo - zvijer, gdje izlazi iz mora - Otkrivenje 13

364_papez_benedikt_xvi.jpg Otkrivenje 13 1-10 - I vidjeh more zvijer obavlja sa sedam glava i deset rogova, rogovima imao deset kruna na glavama bogohulna imena. Zvijer sam vidio je kao Leopard, ali joj ...
Dodano: 22.02.2011
Pregleda: 351499x

Broj Zvijeri 666, žig Zvijeri i pečat Božje

447_666.jpg U prethodnim člancima koje smo proučavali, koji je, prema Danielu 7 i Otkrivenja 13. poglavlje Poglavlja zvijer ponekad neprimjereno. Prema dokazima koje nam je dao sama Biblija, je zvijer, gdje izlazi ...
Dodano: 17.07.2011
Pregleda: 442385x

Proročanstvo - New York 9 / 11 - WTC kolapsa - 11. rujna 2001

288_dvojcata_wtc_utok_september_archiv.jpg Pročitajte ovaj zanimljiv proročanstvo. Ellen White je vidio u svojim vizijama o tome što se događa u New Yorku 11. rujna 2001? Za nas, ti događaji još uvijek čeka u budućnosti? ...
Dodano: 09.12.2010
Pregleda: 245309x

MP3 - Tko je Antikrist? - Dr. Walter Veith

301_antikrist_papezsky_system.jpg Poslušajte ovo predavanje prof. Dr. Walter Veith, koji će odgovoriti na pitanje tko je Antikrist? Je li to zaista papinske sustav? ...
Dodano: 28.12.2010
Pregleda: 234522x

Biblija Proročanstvo - Tko je Antikrist? - Daniel Glava 7.

300_kdo_je_antikrist_papezsky_system.jpg U drugom poglavlju Daniel je Bog objavio osnovne proročki pogled. Koristi slika metala i kamene figure, koji je na kraju slomila.Zlatna glava predstavlja babilonskog carstva, prsima je bio srebrni sliku Medo-Pers ...
Dodano: 26.12.2010
Pregleda: 355289x

Hr.AmazingHope.net - Biblija Proročanstvo - Daniel 2 - Svjetska povijest