Hr.AmazingHope.net (Na početnoj stranici) Hr.AmazingHope.net

Bog zaštićeni svoj narod

Iskustva s Bogom

470_buh_ochranil_svuj_lid.jpg

Bog zaštićeni svoj narod

Dodano: 24.08.2011
Pregleda: 137414x
Teme: Iskustva s Bogom
PrintTisk

Oslobođenje adventisti u Hirošimi 1945

Na kraju Drugog svjetskog rata došao u japanskom gradu Hirošimi posebnoj narudžbi. Adventisti, koji je živio u ovom gradu bili su optuženi za špijunažu, i stoga bi trebao iseliti iz grada. Mogli su ponijeti malu vrećicu. Među pogođeni ovim propisom izazvao veliku tugu. Mnogi poslao žalbu na vlasti, a druge nisu druge mjere koje ne moraju kretati. Njihova skromna imovina je došao u ruke njihovih neprijatelja. Adventisti se činilo nemogućim stvarima s kojima nije mogao prihvatiti.

Kapela je ispunjen i sve oči može se pročitati na svim usana i čuti pitanje - zašto si Gospodine za nas to učinio? Dakle, prošao je nekoliko dana i mnogi svibanj se udobnost da regulacija susret. Ali to se nije dogodilo. Došao novi poredak iz Uprave grada. Sve žalbe su odbačene. U roku od 24 sata svi adventisti moraju biti izvan grada. Snažni vlasti sami nadziru ako nalog ispunjen i stoga nije mogao sakriti bilo gdje.

Skupina vjernika koji su više od 200 ljudi naselili u depresiju iz grada. Hladno sjever vjetar nisu imali pristup nizinama, ali prognanici skupili oko vatre i dalje zavapio prema nebu - zašto. Drugi dan je dobio odgovor.

Vedro nebo s nekoliko zrakoplova nosio, da nitko nije platio pozornost. Odjednom je čuo veliku eksploziju atomske bombe koje su korištene za brzo kraj rata. Jaka oluja swept preko bezazlen skupina vjernika, bez povrijeđenosti. Slab potres koji je uslijedio, a ipak sve oporavila. Eksplozija je izazvala 100.000 žrtava, ali Bog zaštititi svoju djecu.

Molitve zahvalnosti spašene skupine je kraj. Ispunjen ovdje riječima Psalma 50,15 - Nazovite me na dan njegove nevolje, ja ću te predati i ti mene slaviti.

Prema engleski list u kolovoz 1945

Među nekoliko još uvijek živi "hibakusha", tj. onih koji su preživjeli atomske bombe eksplozije, postoje dvije žene koje su članovi crkve Adventističke zajednice u Hirošimi.

Gospođa Kino, koji je sada gotovo 90 godina, živio oko 4 km od epicentra eksplozije i zbog toga propustila glavni učinak eksplozije. Kao medicinska sestra obučeni da pomognu onima spaljeno topline eksplozije.

Danas živi u staračkom domu posebno dizajniran za hibakusha, gdje je opet priča svoje traumatično priču učenika. U svojoj pripovijesti, ali naći ni traga gorčine. Gospođa Kino govori o nadi io dok su ona i njezin zajednice bili zaštićeni. On govori io pomoći koju ona i njena obitelj bili u mogućnosti dati drugima.

"Znao sam Božje obećanje iz Biblije kroz niz od pada da sam spašen," kaže gospođa kino. "Osjećam da je u mom životu, ovo obećanje je ispunio. Mislim da će svijet na mnoge stvari, ali najvažnije je jednostavno zaboraviti o ratovanja. Ako okus jedni druge, ruku pod ruku, a mi vjerujemo u mir, ja mislim da donosi sretnu budućnost. "

Gospođa Sako je u vrijeme bombardiranja Hirošime 17 godina. Smješten samo 1.5 km od epicentra. Rekla mi je da joj opstanak je čudo. Vojni prva pomoć odbio je liječiti s činjenicom da moraju pomoći onima koji imaju barem neke šanse za preživljavanje. Za nekoliko tjedana, pate od problema s disanjem, teške opekotine na otkriveni dijelove tijela, gnojne rane i bolesti od zračenja.

"Od tada," kaže, "stvarno ne vole rat. Mrzim rat. Ne želim da moja djeca doživjela što sam za sebe. Činim što mogu kako bi se spriječilo da se to dogodi opet."

Nakon što sve Kino i gđa Sako prošao, bilo bi razumljivo ako se on ponašao u boli i ljutnji. Umjesto toga, oni su puni praštanja.

Gospođa Sako objašnjava da u njegovoj vjeri "da biste pronašli nešto čvrsto. Sve oko mene mogu promijeniti, ali vjerujem u Boga koji se ne mijenja."

Unatoč strašnim prošlosti gospođa Sako ima nade za budućnost. Tvrdi da su otvrdnuti svoje vjere u Boga Stvoritelja.

"Kada sam prvi put otišao u crkvu ... raspravljalo knjigu Postanka. Voljela sam priču Postanka, priči o stvaranju, a posebno na ideju da smo iznimne, da smo Božja slika. Hvala svim ljudima, smatram biti iznimna, "kaže on. "To mi daje snagu. Cijenim činjenicu da je Bog moj prijatelj i mojoj crkvi za pomoć i podršku."

Kino i gospođa Sako su samo dva od mnogih japanski, koji već 60 godina stavljena neizbrisiv sjećanja na tragediju. Ipak izgleda da budućnost s nadom i oproštenje.

Izvor intervju s gospođom Sako: http://www.casd.cz/index.php?ID=1408

Psalam 55, 23 - vaš teret će se nametnuti na Gospodina, on će se pobrinuti za vas, nije neka iskreni nikad ne padne u blato.

Psalam 91, 2-7 - Gospodin kaže: "Ti si utočište moje, moj dvorac, Bože moj, za koju sam brojati!" Svakako vas izbaviti iz zamke lovaca, najviše nasilnih kuge. Te pokriti sa svojim krilima, pod krila ćete naći sigurnost štit njegovu vjernost vas okružuje! Nije balks, noćni strahovi, ili projektile, koji lete po danu, kuge, tame koja jeza, čak i smrtonosna puše u podne vrijeme. Nakon što je s vaše strane da će pasti tisuće, deset tisuća kuna na desnoj ruci, ali to vam omogućuje da bude. Tek kad ga vidite za sebe, vidjet ćete odmazdu skitnica!

Izaija 41,10 - Ne brinite - Ja sam s vama, ne brinite - Ja sam tvoj Bog. Da, i da će podržati, te podupiru njihove samo pravo.

2. Korinćanima 1, 8-11 - Braćo, ne želimo da budete u neznanju i nevolje, što je za nas u Aziji došao tako nepodnošljivo teško i da smo prestali u nadi da će preživjeti, iznutra mi zapravo su očekivali smrti kaznu. Sve se to dogodilo, mi se oslanjamo na sebe nego na Boga koji uskrisuje mrtve i koji nas iz ove smrtnu opasnost, pa čak i dostavljaju besplatno. Nadamo se u njemu da ćemo nastaviti spašavanja, a kad smo zajedno pomoći će vam po vašim molitvama. Mnogi će moći zahvaliti Bogu za dar koji nam je dan preko molitve tolikih ljudi.


Povezani članci iz kategorije - Iskustva s Bogom

Iskustvo izliječi dječaka iz Bangladeša

488_zkusenosti_moskala.jpg Deset godina Yasiah gledala svoju majku kako počistiti pod, pripremanje hrane, stavite lonac vode na njegovo rame i ode u selo i za vodu. On je tako htio bi mogao pomoći ...
Dodano: 02.10.2011
Pregleda: 143855x

Hr.AmazingHope.net - Bog zaštićeni svoj narod