Hr.AmazingHope.net (Na početnoj stranici) Hr.AmazingHope.net

Božjeg zakona - Deset zapovijedi pravo

Točno Dekalog

585_desatero_bozich_prikazani.jpg

Božjeg zakona - Deset zapovijedi pravo

Dodano: 19.04.2011
Pregleda: 781537x
Teme: Točno Dekalog
PrintTisk

Pročitajte deset Božjih zapovijedi, kao što je Bog dao Mojsiju na Sinajskom brdu. Ovo je pravo poredak i tekst Deset zapovijedi.

Nitko ne smije napraviti nikakve promjene u zakonu, nijedna osoba, ni vjerski autoritet i tradiciju. Tko će slušati Boga, našeg Stvoritelja, ili čovjek, tradicija?

Exodus 20:1-17

Bog je govorio sve ove riječi:

1 "Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam vas izveo iz Egipta, kuće ropstva. Ne nema drugih bogova osim mene.

2. Ne generirati idol u obliku išta gore na nebu, dolje na zemlji ili u vodama pod zemljom. nije ih ne klanjati i posluživati ​​ih jer sam Jahve, tvoj Bog sam ljubomoran Bog. Kazni zlodjela otaca na djeci do trećeg i četvrtog koljena onih koji me mrze i pokazuje milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovijedi.

3 ne koriste svoje ime Jahve, Boga svoga uzalud, za one koji bi se njegovo ime uzalud, Gospodin neće napustiti bez kazne.

4 Sjeti se subote, kako bi ga svetim. Šest dana rada i učiniti sve svoj posao, ali sedmi dan je subota u Jahve, Boga svoga. Nemoj ništa raditi - ti, sin tvoj, ni kći tvoja, sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni tvoje goveda, imigrant u tvojim gradovima. U šest dana Gospodin stvorio nebo i zemlju, more i sve što je u njima, ali odmarao sedmi dan. Stoga je Gospodin blagoslovio subote i posvetio.

5 Poštuj oca i majku, gdje god se može dugo živjeti na zemlji, koja vam daje Jahve, Bog tvoj.

6., ne ubije.

7. Nema preljub.

8 Ne stealingl.

9 Ne laži o svom susjedu.

10 zavist svoga susjeda kuću. Zavist bližnjega svoga supruga, njegov rob, njegova sluškinja, svoga vola ili magarca - ne zavidim svoga bližnjega ništa. "

Već u Starom zavjetu Danijel je vidio da je moć da promijeni zakon. Samo zapovijed vrijeme je četvrta zapovijed -. Zaboravite subote da bi ga svetim

Daniel 7,23-25 Četvrta neman je četvrto kraljevstvo na zemlji, što je različito od svih ostalih: To je zahvatio cijelu zemlju, gaziti ga i gnječiti. Deset rogova su deset kraljeva koji će nastati iz ovog kraljevstva. Nakon što ih drugi kralj će se pojaviti, drugačiji od prijašnjih, a oni ukrotiti tri kralja. Hoće li govor protiv Svevišnjega, sveti će biti u krivu i pokušati promijeniti vrijeme i pravila. (New International Version: Hoće li pokušati promijeniti vrijeme i zakona.)

Što je Isus rekao o zakonu? Sve to će platiti i koliko dugo?

Matej 5,17-19 - "Nemojte misliti da sam došao ukinuti Zakon ili Proroke Nisam došao ukinuti, ali da ih ispune Zaista, kažem vam, dok nebo i zemlja uminuti ne.. Najmanji slovo, ni jedna crtica od zakona, prije nego što svi dolaze istinito. Svatko će eliminirati jednu od tih najmanjih zapovijedi i podučavati ljude u kraljevstvo nebesko smatra najmanji.

Kako važno je Božji zakon?

Luka 16,17 - nego na nebo i zemlja uminuti, nego prestati plaćati jednom trenutku zakon!

Izbrisano vjere u Isusa i Njegovu milost zakon?

Rimljanima 3,31 - mi onda poništiti zakon po vjeri? Nema šanse! Isto tako, zakon.

Što apostol Pavao pisao zakon?

Rimljanima 7,12 - ali zakon je svet, zapovijed je sveta i pravedna i dobra.

Kako mogu znati Božju ljubav i naša bližnjih?

1 Iv 5,2-3 - Samo zato što smo ljubav Božja djeca, priznaje činjenicu da ljubimo Boga i ispunjenje njegove zapovijedi. Ljubav prema Bogu je da radimo njegove zapovijedi - i njegove zapovijedi nisu teške.

Full Isus sažeti zapovijedi ljubavi u riječi, kao što je to činio u Starom zavjetu Jošui.

Matej 22:37-40 - Isus je rekao: Ljubi Gospodina Boga svoga svim srcem svojim i svom dušom svojom i svim svojim umom. Ovo je prva i najveća zapovijed. Drugi je kao što je to: Ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe. U tim dvjema zapovijedima ovisi sav Zakon i Proroci.

Jošua 22,5 - Samo pažljivo slijedite zapovijedi i zakona, kako se sluga GOSPOD bijaše zapovjedio Mojsiju: ​​Ljubi Gospodina, Boga svoga, hodili svim njegovim putovima i čuvanje njegovih zapovijedi. Prilijepiti za njega i služili mu svim srcem svojim i svom dušom svojom sve.

Za koliko dugo i zašto uspostavljenim pravilima Boga?

Psalam 111,7-8 - vjernost i pravo na mjesto ruke, pouzdani su sva pravila! Vječni dobi su osnovana, istinski i iskreno biti izvedena.

Ono što je Bog dao znak Božjeg naroda?

Knjiga Izlaska 31,13 - Jahve reče Mojsiju: ​​"Reci Izraelcima: Poštujte moje subote, jer to je znak između mene i vas od naraštaja do naraštaja, znate da sam ja Jahve koji vas posvećujem.

To će biti znak Božje zapovijedi u posljednjih dana?

Otkrivenje 12,17 - Onda zmaj bio ljut na svoju ženu i ode i zarati se s ostatkom njezina potomstva, koji čuvaju Božje zapovijedi i imaju svjedočanstvo Isusovo.

Da li je Kovčeg Božji kod Boga Deset zapovijedi konstanta čak i raj?

Otkrivenje 11,18-19 - pobunili naroda, ali srdžba došla, je došlo vrijeme na sud zbog sve mrtve i doigravanje vrijeme za sluge tvoje, proroke i svece, i svima koji njeguju tvoje ime, velike i male , a vrijeme uništenja onih koji su korumpirani zemlji. "Tada Božji hram otvorena na nebu, a njegov hram je vidio Kovčeg saveza njegova.

Što prorok Malahija je napisao da je važno u odnosu na zadnji dan Jahvin, koja plamti poput peći?

Malahija 3,22 - Sjeti se zakon mog slugu Mojsija, pravila i odredbe koje sam počinio mu na Horebu za sav Izrael.

Isus izgovara proročanstvo se ispunilo u godini 70 AD, odnosno 40 godina nakon Krista, ali Isus poziva na poslušnost zakonu!

Matej 24,20 - molim vas ne odvijaju u zimi ili subotom.

A što prvi učenici? Pridržavati zakona i dalje održavati u subotu i uzašašća Isusa Krista?

Djela 13,14-44 - U subotu, otišao u sinagogu i sjede ....... pa su razgovarali o tim stvarima sljedeće subote ........ sljedeće subote do slušamo Božju riječ je okupio gotovo sve gradske.

Hebrejima 1,1,9 - obećanje ulaska njegova odmora još vrijedi ...... Dakle, narod Božji ostaje odmor. Za one koji su ušli u njegov počinak, počinuo od svojih djela, kao što je Bog počinuo od svojih.

Božji zakon je uvijek bio i uvijek će biti. To ne mijenja suštinu Božje vlasti pun ljubavi!


Povezani članci iz kategorije - Točno Dekalog

Što je sedmi dan u tjednu je subota ili nedjelja?

278_kalendar.jpg Što je sedmi kalendarski dan Subota ili nedjelja? Bila je napravio promjenu?Mnoge zemlje u sadašnjosti, imaju sedam kalendarski dan u nedjelju. Mnogi ljudi nisu svjesni da je subota samo stvaranje svijeta ...
Dodano: 29.11.2010
Pregleda: 667322x

Subota kao spomen stvaranja, s obzirom na odnos s Bogom

417_sobota_pamatnik_stvoreni.jpg Let's pogledajte na samom početku Biblije, u Knjizi Postanka. Ovdje je napisano o stvaranju našeg svijeta. Smo saznali da je Bog stvorio ovaj svijet u šest uzastopnih dana i sedmi dan ...
Dodano: 28.04.2011
Pregleda: 190132x

Božji zakon je nepromjenjiv, to je još uvijek na snazi!

501_bozi_zakon_je_nemeny.jpg Istine Njegove riječi, Bog objavio ljudima. Za sve one koji ih primaju, su štit protiv Sotone prijevara. Ignoriranje ove istine, koji je sada u religioznom svijetu, tako raširena, to otvara vrata ...
Dodano: 24.10.2011
Pregleda: 240640x

Koji je sedmi dan - subota, lunarni subota ili nedjelja?

403_kalendar.jpg Mi smo u mogućnosti odrediti točno koji dan je sedmi? To bi imalo smisla da je Bog imenovao dan kao spomen-čin njegove kreativne snage - poseban dan kad su svi ga ...
Dodano: 28.03.2011
Pregleda: 204606x

MP3 - Poziv - $ 1000 za jedan stih u Bibliji prikazuje štovanje nedjelje.

321_1000_dolaru.jpg Baptističkog propovjednika Tony Mavrakos dobio poseban poziv i ponudu od jednog čovjeka. "Ja ću vam dati $ 1000 za jedan stih u Bibliji, koja će dokazati da je nedjelja kršćanski dan, ...
Dodano: 24.01.2011
Pregleda: 156028x

Hr.AmazingHope.net - Božjeg zakona - Deset zapovijedi pravo