Hr.AmazingHope.net (Na početnoj stranici) Hr.AmazingHope.net

Izlazak - Biblija spominje Pihahiroth i Baalzephon

Biblical Archaeology

169_pichirot_tarabeen.jpg

Izlazak - Biblija spominje Pihahiroth i Baalzephon

Dodano: 08.10.2010
Pregleda: 240147x
Teme: Biblical Archaeology
PrintTisk
169_pichirot_tarabeen.jpg170_pichirot_tarabeen_2.jpg171_pichirot_tarabeen_3.jpg172_pichirot_tarabeen_4.jpg174_nuwayby_al_muzayyinah.jpg

PiHahiroth i BaalZephon

Nuweiba je skraćenica za Nuwayba'al Muzayyinah na arapskom jeziku, što znači "otvorene vode Mojsije. Možete pogledati u galeriji na karti koja prikazuje puni naziv ovog područja. Na ovim prostorima pred okupljenim Izraelcima čudesno prijelaza Crveno more.

Izlazak 14,1-3 - I Jahve reče Mojsiju: "Reci Izraelcima da se uključite i utabore pred Pihahiroth, između Migdola i mora, nasuprot Baalzephon: prije smijete utaboriti strane more. Faraon će reći Izraelcima, oni su upleteni u zemlji, u pustinji ima ih zatvorila rezervirati

Na sjevernom kraju plaže području Nuweiba, ostaci drevnog egipatskog utvrda. Ovaj drevni egipatski tvrđava je još jedna potvrda da je cijeli Sinajski poluotok na egipatski nadzor.

Danas je ova drevna tvrđava Tarabeen. Ron Wyatt, koji je otkrio mjesto Izlaska Vjeruje se da je ova tvrđava je mjesto koje Biblija naziva kao Pihahiroth. To je vjerojatno Biblija opisuje Pihahiroth, koji se nalazi između Migdola nasuprot Baalzephon.

Migdola ili planina na zapadu, te toranj koji se nalazi u jednoj od planinskim vrhovima. To je posljedica iz Biblije, faraon znao da je kretanje Izraelci, gdje putovati. To je povijesno opravdano, da Egipćani su imali za cijeli Sinajski poluotok, stražarnice, iz koje je prošao sa znakom u odraz sunčeve svjetlosti u noći u požaru. S tim tornjevi bili tako faraon izvještaje o kretanju brodova u zaljevu Aqaba. S tim promatračnice, faraon mogao imati poruke o točnom kretanje Izraelaca.

Na suprotnoj obali u Saudijskoj Arabiji, samo preko puta, gdje Izraelci ušli u more kako bi pronašli ostaci još jedne drevne tvrđave. To je vjerojatno Midiánská snaga, koja je bila posvećena Baala. Ron Wyatt je vjerovao da je Biblija spominje, umjesto Baal-cefon.

Biblija nam kaže da je Mojsije, nakon što je pobjegao iz Egipta Midiánské pobjegao iz zemlje. Biblija je zemlja bila na području današnje Saudijske Arabije. Tu Mojsije je bio oženjen i živio do Gospodin govorio da mu je iz gorućeg grma i dao mu zadatak da se vrati u Egipat kako voditi narod Izrael. Mojsije živio u zemlji Midiánské ispred vodećeg iz izraelskog naroda iz Egipta.

Knjiga Izlaska 2,15 - Kad je čula za faraona, Mojsije je htio dati ubiti, ali Mojsije pobjegne od njega da midiánské zemlji. Kad je stigao, on je sjeo na dobro.

Zašto Mojsije je pobjegao u strahu od faraonovu Midiánské zemlje? Kao što znamo iz povijesnoj perspektivi i Egipta imao kontrolu nad Sinajski poluotok. Midiánská zemlji je vladao Egiptom, to je sigurno mjesto za život u progonstvu Mojsiju.

Jasno je da je Mojsije znao dobro Midiánskou zemlju (teritorij današnje Saudijske Arabije), budući da je ovdje živio godinama. To je sigurno mjesto za život i gdje možete donijeti Izraelaca.

Biblija nam kaže da je Bog brdo Sinaj u Arabiji.

Galaćanima 4,25 - Ovo Agar je brdo Sinaj u Arabiji i odgovara u Jeruzalem koji danas, kao što je sa svojom djecom u ropstvu.

Ron Wyatt otkriveni u području Saudijske Arabije, sve Biblije navedenim mjestima. On je otkrio pravi brdo Sinaj, gdje je Mojsije primio Deset zapovijedi. On je pronašao zlatno tele žrtvenik, i mnoge druge predmete.

Pravo na Sinajskom brdu je Mojsije primio Deset zapovijedi, je trenutni karata, poznat kao Jebel el Lawz značenje "Planina prava." Lokalni beduinima, planine još uvijek se zove Mount Mojsiju.

Sve ove činjenice, ja ću pokušati opisati u drugom članku. Postoje mnoge činjenice i dokumentirane dokaze da je Exodus je istinita priča koja se dogodila.


Povezani članci iz kategorije - Biblical Archaeology

Izlazak - Kao artefakata može preživjeti za 3500 godina?

139_exnuweibabridge.jpg Kako je moguće da se predmeti mogli zadržati more za 3.500 godina do sada?Što je koralj i gdje se događa?Coral je znak za nekih morskih cnidarians. Coral je živi organizam, koji ...
Dodano: 27.09.2010
Pregleda: 163705x

Otkrio zakovicama i okamenjen drveta - Noina arka

44_nyt_1.jpg Dana 16. rujna, 1987 Analizirani su predmeti koje su identificirane kao (na ploči drveta greda). Galbraith Laboratory u Tennesseeju Knowville testirati u tim uzorcima. Rezultat je analiza pokazala da uzorak testira ...
Dodano: 22.07.2010
Pregleda: 203136x

Turistički posjetitelja 'centar - Noina arka

28_tourist_visitors_center.jpg Turska vlada je provedena opsežna istraživanja sa arheolozi. Arheolozi su istražili sve činjenice koje im Ron Wyatt i njegove kolege. Uvidom u mjestu i pronašao svih artefakata, turska vlada je prepoznala ...
Dodano: 22.07.2010
Pregleda: 149853x

Pravo Mount Sinai - Jebel el Lawz pronađen je u Arabiji

306_sinai.jpg Nakon što je Ron Wyatt je otkrio mjesto Izraelaca prelaska Crvenog mora u zaljevu Aqaba je sada jasno da Sinajskom brdu ne može biti smješten na poluotoku Sinaj, kao što je ...
Dodano: 10.01.2011
Pregleda: 312088x

Noina arka je pronađena, potvrđujući tursku vladu

10_noahs-ark-national-park-10-km-from-ararat.jpg Turska vlada je provela istraživanje sa arheolozima na mjestu Noina arka u brdima Ararata. Istraživanja potvrdila prastarih Ron Wyatt i njegove kolege. Utemeljena na tom mjestu Nova priroda rezervat Noina arka ...
Dodano: 22.07.2010
Pregleda: 451349x
Preporučena

Hr.AmazingHope.net - Izlazak - Biblija spominje Pihahiroth i Baalzephon