Hr.AmazingHope.net (Na početnoj stranici) Hr.AmazingHope.net

Poštivanje subote kroz stoljeća

Točno Dekalog

464_zachovavani_sboty.jpg

Poštivanje subote kroz stoljeća

Dodano: 14.08.2011
Pregleda: 385369x
Teme: Točno Dekalog
PrintTisk

Iznenađujuće presjek povijesti koji pokazuje da Bog uvijek je svoj narod, koji je zadržao sve Deset zapovijedi, uključujući i Božji dan odmora - subote. On nikada nije uspio iskorijeniti vjernike ljudi i za suzbijanje poštivanje Božjeg zakona.

Brat JF Coltheart, evanđelist Sjeverna Division, 1954.

Nakon izvješća su rezultat dugog i zamornog pretraživanja i usporedbe izvora. Na kraju putovanja je uspio JF Coltheart evanđelist, osobno čitanje starih rukopisa i izvorna uvid u izvore mnogih citata staviti u knjižnicama i muzejima u Europi, u Carigradu i na istoku.

Iako spisima mučenika često su spaljeni ili na drugi način uništiti, nemaju dokaza, bilo od preživjelih evidencije, ili čak i protivnici izvješća, da je u svakoj dobi, onima koji su zaređeni u subotu, oni koji vjerno držati Božji zakon, da li je u Češkoj ili u Škotskoj, gdje je bio subota zadržao sve do 12. stoljeća. ili, u Etiopija, gdje je zadržala sve do 17. stoljeća.

1 stoljeću

Isus - Matej 19, 16,17 - iznenada došao mu čovjek s pitanjem: "Učitelju, što dobro djelo mi je činiti da život vječni?" On reče: "Zašto me pitanje za dobro samo jedan dobar, ali ako želite ući u život, slušati zapovijedi?.."

4 zapovijedi - Izlazak 20, 8-11 - Sjeti subotu, da bi ga svetim. Šest dana radi i obavljaj sav svoj posao, ali sedmi dan je subota u Jahve, Boga svoga. Nemoj raditi bilo koji posao - ti, sin tvoj, ni kći tvoja, sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni tvoje goveda, imigrant u vrata. U šest dana Gospod je stvorio nebesa i zemlju, more i sve što je u njima, ali odmarao sedmi dan. Stoga je Jahve blagoslovio i posvetio dan subotni njega. Isus - Luka 4,16 - Kad je došao u Nazaret, gdje je bio odrastao, dođe po svom običaju na dan subotnji, u sinagogu i ustao za čitanje.

Matej 24,20 - Molite da ne izvoditi u zimi ili subotom.

Isus je poučavao svoje učenike da mole za njega da pobjegne od svojih opkoljenom Jeruzalemu nije bio u zimi ili u subotu. Uništenja Jeruzalema dogodila u 70 AD (40 godina nakon raspeća).

Njegovi sljedbenici - Luka 23, 56 - su se vratili kući i priprave miomirise i pomasti uljem, ali onda održavati u skladu s ostatkom zapovijed subote.

Pavao - Djela 17, 2 - Pavao je kao što je bio njegov običaj da se ide i tri subota im je govorio iz spisa.

Pavao i poganima - Djela 13, 42,44 - Kad je otišao u sinagogu, lokalne pogani su zamoljeni da ih o ovim stvarima reći sljedeće subote. Sljedeće subote do slušamo Božju riječ okupio gotovo cijeli grad.

Ovdje nalazimo pogana koji su se okupili u subotu u poganskom gradu. Stih 44. Ne govori o subota školi u sinagogi, ali kaže da je upoznao gotovo cijeli grad. Prema 42. stihu molila za to da se dopuštena dalje subota opet čuti poruku.

Biblija govori o starom židovskom tjednu, koji je degradacija, ali Duh Sveti, što je dovelo do pisanja Djela apostolskih o 30 godina nakon raspeća Isusa Krista, živ sljedeće subote.

Siječnja - Otkrivenje 1, 10 - U dan Gospodnji bio sam u Duhu i čuo iza mene iza glasa kao trube ..

(Marko 2, 28, 58 Izaija, 13, 2, Izlazak 20, 10 je jasno da je subota dana Gospodnjeg.)

Josip - ne gradovi, niti od Grka niti od barbara, ili bilo koja druga zemlja, koja ne bi doći do naših navika da sedmi dan! - M'Clatchie, bilješke i upite na Kinu i Japan, Vol. 4, broj 7,8, stranica 100

Prvi kršćani stoljeća - Abraham duhovni potomci su pobjegli u Pella, zatim na drugoj strani Jordana, gdje su pronašli određenu sigurnost i služiti mu Gospodar i posvećivanja subote. - Euzebije, Crkvena povijest, Vol.3, kapitola.5.

Filon - objašnjava da je sedmi dan je bio svečani dan, ne samo da je gubica grada, ali cijeli svemir. - M'Clatchie, bilješke i upite, Vol.4, 99

2. stoljeće

Rani kršćani - Prvi kršćani poštivati ​​subota s velikim poštovanjem, proveo je dan u pobožnosti i propovijedi. Nema sumnje da je to navika od apostola, kao i nekim mjestima pisma svjedoči. - Dr.TH Morera, Dialoques Na Dan Gospodnji, s.189.

Subota je bila jaka veza, koji je povezan s jedni druge, samo ne nakon poštivanje Isusov primjer, ali i njegovim zapovjedništvom. - Geschichte des Sonntags.

Kršćani drugog stoljeća - neznaboštva kršćani iz svete subote. Gieseler, povijesti Crkve, Vol.1, poglavlje 2

Rani kršćani - Prvi kršćani Židovi subote. Nakon mnogo godina imali zajednički sastanak, dakle, na kojoj su pročitao iz zakona. To je trajalo sve do Laodiceji Skupštine. - Cijeli djela J. Taylor.

Rana Crkva - određena činjenica da je subota digao i čast (počevši od sljedeće nedjelje svečanosti). Održavanje više od 3 stoljeća nakon smrti našega Otkupitelja. - Učeni rasprava o Sabbat, str.77.

2. 3. i 4 stoljeća - židovski obred subota je bila očuvana od dana apostoli skupštini Laodiceji (oko 364). To je vidljivo iz evidencije mnogih autora i sve više prakticira unatoč zabrani izdana. - J. Lei, i Sundaj subote, stranica 163

3 stoljeću

Egipat - (. Papirus Oxyrhynchus, 200-250 AD), Samo to pravo od subote subota, vidjet ćete Oca. - Oxyrhynchus papirusa, London.

Rani kršćani - subota morate održavati čast izvršenog rada Njegova stvaranja, a ne njegovo održavanje, to je dan da se usredotočite na pravu, a ne lijenost ruke. - Anti-Nicejsko oci, Vol.7, stranica 413

Afrika (Aleksandrija) - Nakon proslave vječno vrijedi žrtvovati (raspeća) dolazi drugi stranci: subota, i sva pravedna među vjernicima odgovornost za slave Blagdan subote. Pripada, dakle, ostalo, tj.. Poštivanje subote, narod Božji (Heb 4, 9). - Propovijed na brojeve 23, Part.4, u Migne, Patristics graeca, Vol.12,

Rani kršćani - subota sedmi dan ... Posvećena je Krista, apostola i prvih kršćana, dok Laodiceji parlament u smislu otklanjanja štovanje subote. - Disertacija o dan Gospodnji, str 34 44.

Iz Palestine u Indiju - Oko 225 AD je opsežna biskupije i udruga istočne Crkve, da je sveta subote, i kretao se iz Palestine do Indije .- Migani, rano širenju kršćanstva, Vol.10, str 460.

Indija - (budistička kontroverse 220 AD) - Kushanova dinastije u sjevernoj Indiji je sazvao vijeće VAISALA važan budistički svećenici na jedinstvo među njima je bila o očuvanju njihov dan odmora. Neki od njih su bili toliko pod utjecajem spisi Starog zavjeta da opravda pokretanje subotu. - Lloyd, Vjerovanje pola Japana, stranica 23

4 st.

Italija i Istoka - to je bio opći običaj istočnih Crkava, ali i neke zapadne crkve ... To ne znači da je Istočna Crkva, ili neke druge crkve, koje promatramo ovaj dan, dodao da je Židovima. Kršćani od tih crkava sastati u subotu, jer oni ispovijedaju i klanjanje Isusu Kristu, Gospodar subote. - Povijest subote, dr. Heylyn, London.

Laodiceji Dijeta - 365 AD - Canon 16 - u subotu će se čitajući naglas evanđelje i druge dijelove Svetoga pisma.

Canon 29 - kršćani ne bi trebali obratiti židovstva i subotu provesti u dokolici, ali trebaju raditi na taj dan. Dan Gospodnji, s druge strane oni posebno trebali čast, i zato što su kršćani, ako je moguće, oni bi trebali raditi na taj dan. - Hefele, Vijeće, Vol.2.

Orijent i najveći dio svijeta - kršćani u jako dugo vremena pokušava zadržati subote, ili sedmi dan ... Jasno je da sve crkve Orijenta, kao i najveći dio svijeta promatrati subotu kao dan svečane ... Atanazije opisuje koji je okupio je u subotu za vjerske zajednice, ne zato što su bili pod utjecajem judaizma, već zato što su klanjanje Isusu, Gospodar subote. Epiphanus piše ista stvar. - Starine kršćanske crkve, Vol.II, knjiga XX, Poglavlje 3

Amerika - 1664 - Prva sabbather u Americi, Stephen Mumford, došao iz Londona u 1664. - Pov. Od sedmog dana Krstitelja Gen.Cohf., Jas.Bailey

Amerika - 1671 (SD baptisti) odvojen od Baptističkoj crkvi promatrati subotu. - Bailey, Povijest.

Engleska - Charles I, 1647 Budući da u Svetom pismu nalazimo mjesto koje diktira da subota više nije održavan, ali umjesto u nedjelju, crkva svoje ovlasti otkazati jedan dan i drugi set. - Cox, subote zakonima.

Engleska - John Milton - svakako je mnogo sigurnije da sedmi dan kao Božje izraziti naredbu, nego da se prvi dan poštivanje, koji je identificirao samo čovjek.

Engleska - Nakon objavljivanja knjige "Book of Sport 'u 1618 bio je među svećenstvom engleski velika borba na dvije točke: 1) da li četvrta zapovijed je subota obvezujuća, i 2) na temelju onoga što je da se održava na prvi dan u tjednu kao "dan odmora". - Haydn, Rječnik Datumi Sabbatarians članka.

Etiopija - 1604 - isusovci pokušao prisiliti usvajanja Abyssinian Crkve, rimskog katoličanstva. Zadenghela radio za kralja (1604 AD.) Predložio da ne potpadaju papinstvo. Svi ispitanici su bili pohroženo teške kazne, ako se i dalje promatrati u subotu. - Geddes, Crkva Povijest Etiopije.

Češke, Moravske, Švicarskoj, Njemačkoj - Jedan od savjetnika i dostojanstvenika Suda pravde bio je John Gerendi, sabbathers vođe, koji nisu čuvali nedjelja, ali u subotu. - Lamy, Povijest Socinianism.

18. stoljeća

Etiopija - Jakobits okupilo se u subotu u crkvi i održavati dan da je sveta i Abyssinians, kao što smo mogli utvrditi iz ispovijest vjere pred etiopski kralj Klaudije. Abudacnus, Historia Jacobitarum.

Rumunjska 1760 - Jugoslavija ČSSR - Tolerancija patente Josipa II. nije primijeniti na one koji promatraju subota, neki od njih vratio sve svoje imovine. Katolički svećenici uz pomoć vojnika su prisiljeni priznati Rimu, radio je u subotu i nedjelju išao u crkvu - te su metode koje su korištene za 250 godina okrenuti světitele subotu.

Njemačka - Tennhardt od Nürnberga drži točno doktrina u tjednu, jer je jedan od deset Božjih zapovijedi. - Bengel, Leben und Wirken.

On kaže: Nitko ne može dokazati da nedjelja održana u subotu. Bog je posvetio posljednji dan u tjednu. Antikrist opet izabrali prvi dan u tjednu.

Češkoj i Moravskoj - Adolf Dux piše o povijesti u godini 1635 do 1867 kao što slijedi: Stanje sabbatize je strašna. Njihova knjiga i časopisa su prevezeni u Carlsbad na Konzistoriju i spalio. (Leipzig, 1880)

Nizozemska i Njemačka - Dr.Cornelius piše da su nekada bili baptisti brojni nije zadržao nedjeljom i drugih blagdana (Velika subota). - Der Anteil Ostfrieslands and.Ref.Muenster, 1852.

Moravske - grof Zinzendorf - R.1738 grof Zinzendorf pisao o tome kako je opravdava subota: Za mnogo godina, imati je zadržao subota kao dan odmora i nedjelju sam koristiti za širenje evanđelja. - Budingsche Sammlung, 1742.

Amerika - 1741 (Moravska braća - ostati nakon grof Zinzendorf) zaslužuje posebnu pozornost na stres koji je odlučio zadržati sedmi dan odmora dan zbora u Betlehemu.

Prije Zinzendorf i Moravci u Betlehemu počeo promatrati subota, subota je zadržala malom njemačkom skupina u Pennsylvaniji.

19. stoljeća

Rusija - Većina ih je ostavio u Krim i Kavkaz, gdje je više od progona i dalje ostao vjeran biblijskom učenju. Ljudi ih naziva sabbathers - (Sabbatati). Sternberg, Geschichte der Juden u Polen.

Kina - U to vrijeme zabranio korištenje Hung opijum, duhan i alkoholna pića, a subota je bila svjesno održavana.

Kad 'ja-damping' su pitali zašto posvećuje sedmi dan, a zatim odgovorio: Prvo, zato što Biblija uči, i drugo, da su naši preci također promatrati ovaj dan. - Kritička povijest subote i nedjelje.

Indija i Perzije - iz navike koje čuvaju pobožne štovanje subote kroz naše carstvo. - Christian Istraživanja u Aziji.

Danska - Ta je agitacija nije ostao bez rezultata. Pastor M. Sommer počeo posvećivati ​​subote i napisao impresivan članak u subotu točno u crkvi časopisu Indovet Kristendom br.5, 1875. U svom pismu župnik JG Mattesonovi piše: Ovdje u Danskoj je među velikim Krstitelja pokreta u subotu zapovijed . . .

Ipak, ja sam vjerojatno jedini propovjednik u Danskoj, koji je tako blizu adventisti, i dugi niz godina, proglasiti drugi dolazak Krista. - Advent tjednu svibnja 1875.

Švedska (Krstitelj) - Mi samo želimo naglasiti da štovanje subote dan ima svoje korijene u zakon koji je Bog osnovana na stvaranje za svijet. Stoga, ona je obvezna za sve ljude u svim vremenima. - 30. travnja 1863.

Amerika - 1845 - Otkrivanje kako ispuniti Daniel 7,25 kao malom kutku promjenu vremena i zakon. Mislim da svi oni koji drže prvi dan u tjednu kao dan odmora, Papa sabbathers i subota bezbožnika Boga. 13. veljače 1845.

SD adventisti - osnovan 1844 od strane adventističke SD, koji je krajem 19. stoljeća. proširila diljem svijeta. Ime je izvedeno iz učenja u subotu, 7. dan i pojavom Isusa Krista. R.1874. Započeo rad u Europi u 1885 u Australiji, u 1887 u Južnoj Africi 1888 u Aziji i Južnoj Americi.

20. stoljeća

SD adventisti opravdavaju iste u subotu, da je Isus i njegovi sljedbenici. Pristojan baklja istine, ili izišli tijekom dugih stoljeća. Adventisti navijestiti danas u više od 1.000 jezika u zemlji. Više od 16.500 sabbatize molitva je raspršena od pola do pola - od Hammerfest u Norvešku, koja je najsjeverniji grad na svijetu Puntas Arenas u Južnoj Americi je najjužniji grad. Dva milijuna članova diljem svijeta dobrodošli subote svetim trenucima.

Subota je dragocjeno naslijeđe koje naše generacije je predao na mučenike iz prošlosti. Subota je spoj bratskog prijateljstva crkve posljednji put, da li crne, bijele ili žute član. Na istoka i zapada, sjevera i juga od tisuće i tisuće ljudi priprema za drugi dolazak Krista.

58,13 Izaija poruka reforme u subotu za ljude da se suzdrže od noge u subotu i subotu počašćeni i ostvaruje svoje interese. Otkrivenje 14 jasno pokazuje da je ovo poruka od posljednjih dana prije dolaska Isusa Krista. Napomena čudesne riječi prethodnih stihova:

Izaija 58,12-14 - koji dolaze iz tebe će graditi drevne razvaline, temeljima prošlih generacija će graditi ponovo. Hoćete li nazvati graditelj i restaurator kršenja načina na koje bi mogli živjeti. Kada bi se izbjeglo noga subota vam na sveti dan ne rade ono što želite, kada vas nazove njihovu dobrobit subota, Gospodine sveti i slavni dan, a vi ga slaviti, tako da se ispusti iz svojih putovanja, da nije učinio ono što želite zaustaviti i razgovor, a zatim užitak u Gospodinu, a ja ću se naći na brežuljcima mogu vam zemlju u baštini svoga oca Jakova. Usta Jahvina govorila.


Povezani članci iz kategorije - Točno Dekalog

Ono što je on pisao o adventisti protestanti?

363_reforma-protestante.jpg Što nam je činiti dugujemo adventista? - Evanđeoski Tjedni - Constance Iskre 19. rujan 2007 - Broj 25/2007 - 92. izdanjeAdventizam sebe definira kao nastavak reformskog pokreta, što tražiti u Europi, ...
Dodano: 20.02.2011
Pregleda: 157191x

Što Pavao kada kaže da nitko nema pravo da vas osuditi za subotama?

361_obet_poukazujici_na_krista.jpg Moramo priznati važna stvar. Židovski beskvasni kruh zove odmor, odmor truba, pomirenja praznika i drugih praznika koje su prefigured dolazak Mesije u subotu!Kološanima 2, 13 - 17 - Da, čak i ...
Dodano: 18.02.2011
Pregleda: 158814x

Ostalo dan, subota ili nedjelja?

60_sunday_saturday.jpg Što je pravi dan odmora, subota ili nedjelja?Često, razgovor u kršćanske crkve, što je pravi dan odmora. Većina crkava, kršćanska udruga posvećuje u nedjelju, samo mali rukovet od subote. Zašto u ...
Dodano: 02.08.2010
Pregleda: 634678x
Preporučena

Božji zakon je nepromjenjiv, to je još uvijek na snazi!

501_bozi_zakon_je_nemeny.jpg Istine Njegove riječi, Bog objavio ljudima. Za sve one koji ih primaju, su štit protiv Sotone prijevara. Ignoriranje ove istine, koji je sada u religioznom svijetu, tako raširena, to otvara vrata ...
Dodano: 24.10.2011
Pregleda: 240641x

7. Promjena Srca - Vjera i zakon - Put Kristu

273_cesta_ke_kristu.jpg "Tko je u Kristu, nov je stvor. Što je to stari je otišao, novi je došao" (2. Korinćanima 5,17).Jedan ne može reći točno vrijeme i točno mjesto, ili ne uspije identificirati ...
Dodano: 22.11.2010
Pregleda: 151067x

Hr.AmazingHope.net - Poštivanje subote kroz stoljeća