Hr.AmazingHope.net (Na početnoj stranici) Hr.AmazingHope.net

Pravo Mount Sinai - Jebel el Lawz pronađen je u Arabiji

Biblical Archaeology

306_sinai.jpg

Pravo Mount Sinai - Jebel el Lawz pronađen je u Arabiji

Dodano: 10.01.2011
Pregleda: 312123x
Teme: Biblical Archaeology
PrintTisk
306_sinai.jpg307_al_bad_sinaj.jpg308_sinaj_mapa.jpg309_hora-sinaj-oltar1.jpg310_sinai_plot.jpg

Nakon što je Ron Wyatt je otkrio mjesto Izraelaca prelaska Crvenog mora u zaljevu Aqaba je sada jasno da Sinajskom brdu ne može biti smješten na poluotoku Sinaj, kao što je on stavio kartografi. Mount Sinai, na kojem je Mojsije primio Deset zapovijedi mora biti na drugoj strani zaljeva Aqaba u Saudijskoj Arabiji.

Izraelci su prešli more čudesno u zaljevu Aqaba. On je preselio iz južnih dijelova Nuweiba, vodeći podmorski nasip samo u Saudijskoj Arabiji. Nuweiba je skraćenica za Nuwayba al Muzayyinah na arapskom jeziku, što znači - otvorene vode Mojsiju. Do danas, ime ovog područja je sačuvan za svjedočenje o autentičnosti biblijske priče.

Izraelci prelaze Crvenog mora stupio na Midjance zemlju. Biblija nam kaže da je Mojsije pred Izraelce iz Egipta, živio u egzilu u midjanski zemlji. Tu se smjestio, oženjen i živio 40 godina prije nego što mu se Gospodnji ukaza u gorućem grmu. Biblija pokazuje da je Mojsije znao području dobro, Mount Sinai, Bog znao, čak i prije nego što je dobio zadatak voditi narod Izrael iz Egipta.

Knjiga Izlaska 3,1 - još Mojsije hranjen ovaca od svog oca, svećenik midjanski JETRO. Jednom, kada je vodio stado u duboku pustinju i dođe do Horeba Božjem brdu.

Knjiga Izlaska 4,27 - Ipak Jahve reče Aronu: "Idi u pustinji, u susret Mojsiju. I on je otišao, a kada sam ga sreo na planini Boga i poljubi ga.

Na Sinajskom poluotoku, gdje tradicionalni brda Sinaja, pronađeni su ostaci egipatske tvrđava. Očito je da poluotoku Sinaj bio pod kontrolom egipatskih faraona. Pobjegao je Mojsije, koji je prijetio smrtnu kaznu protiv Egipćana na području oni upravljaju? Sasvim je logično da će pobjeći na sigurno mjesto gdje nitko ne bi tražio.

Mojsije je pobjegao u Arabiju midjanske zemlju (teritorij današnje Saudijske Arabije), gdje je živio, on je znao dobro ovoj zemlji. Ondje je vodio Izraelce iz Egipta, koji je u bijegu jer je prije 40 godina.

Ono što Biblija govori nam mjesto Mount Sinai?

Galaćanima 4,25 - Ovo Agar je brdo Sinaj u Arabiji i odgovara u Jeruzalem koji danas, kao što je sa svojom djecom u ropstvu.

Ako ste pročitali ovaj stih u Bibliji je dovršiti brdo Sinaj u Arabiji je.

Brdo koje danas vjerujemo da je istina Sinajskom brdu, na suvremenim kartama poznat kao Jebel el Lawz. Ovaj planinski lokalnih beduina još uvijek se zove Mount Mojsiju.

Flavius Josephus locirati Mount Sinai

Flavius Josephus napisao da Sinajskom brdu je najveća planina u midjanski, koji je tik do grada Al Bad. Grad Al Bad, možete pronaći u današnjem karte suvremene i Jebel el Lawz je doista najviša planina u gornje dvije trećine zemlje. Također, Filon iz Aleksandrije - (20 BC-AD 50) napisao da je Mount Sinai bila smještena istočno od Sinajskog poluotoka, a na jugu Palestine.

Gradu Al Bad i Jethro

Kao što smo pisali, povjesničar Flavius Josephus napisao da Sinajskom brdu se nalazi pokraj grada Al Bad. Pogledajte galeriju na karti gdje se zaista možete pronaći grada Al Bad. Osim toga grada na karti je mjesto koje se zove Jethro. Kad pogledam u Bibliji nalazimo da je Mojsije, kad je živio u egzilu u zemlji midjanski Jethro oženio kćer. Jitro je Mojsije otac-in-tako.

Mi imamo Bibliju zapise, povjesničari i vodiče, karte od dokaza da Sinajskom brdu je trenutku na području Saudijske Arabije.

Uzbuđenje okolnih brda Sinaja Jebel el Lawz pronađen 20 arheološkim otkrićima, Biblija pokazuje. Mount Sinai, Jebel el Lawz veliki okolno područje od 40 km2. Oko ove planine mogao biti problem prikupiti veliki broj ljudi sa svojim goveda i opreme potrebne za preživjeti. Oko planine nalazi mnogo arheoloških artefakata pokazuju da je nekoć utaborili mnoge ljude.

Omogućava pogled na neke tragove koji su pronađeni i upućuju na autentičnost mjesta.

Pronađeno prijelaz Crvenog mora

Avion

Najviša planina na tom području,

Orijentacija na istok

U zemlji midjanskoj

Ogroman prostor za kampiranje

Crtanje granica oko planine

Spalio vrh Mount Sinai

Umjesto 70 starješine na Sinajskom brdu

Oltar u podnožju planine

Svetište Zlatno tele

Dno riječnog sliva iz planina, erozije

Stone Krugovi

Elijahs Cave

Rocky rascjep

Mlinskih kamena

Ostaci od 12 stupaca kamených

Ostaci bunara

Elima Oasis - 12 izvora vode

Refidim - napuknut stijenu u kojoj je Mojsije udario, scoured korito, erozija

Lokalna tradicija koje govore o Mojsije Stjenjačko

Link sa imenom (Hurab / Horeba)

Site je vrlo blizu mjesta gdje je najvjerojatnije živjela Jitro, Mojsije svekar

U drugom članku, neke od tih vodiča, što potvrđuju autentičnost mjesta Jebel el Lawz, konvergirane pravi Mount Sinai.


Povezani članci iz kategorije - Biblical Archaeology

Sodomu i Gomoru - Flavius Josephus, židovski rat

239_sodoma_a_gomora_sira.jpg Flavius Josephus Tko je bio?Iosephus ili Josip Flavije je rođen oko godine 37/38 u Jeruzalemu, umro oko 100. godine u Rimu. Izvorni naziv Josip Ben Matitjahu. On je bio učenjak i ...
Dodano: 13.10.2010
Pregleda: 254739x

Noina arka je pronađena, potvrđujući tursku vladu

10_noahs-ark-national-park-10-km-from-ararat.jpg Turska vlada je provela istraživanje sa arheolozima na mjestu Noina arka u brdima Ararata. Istraživanja potvrdila prastarih Ron Wyatt i njegove kolege. Utemeljena na tom mjestu Nova priroda rezervat Noina arka ...
Dodano: 22.07.2010
Pregleda: 451385x
Preporučena

Otkrio zakovicama i okamenjen drveta - Noina arka

44_nyt_1.jpg Dana 16. rujna, 1987 Analizirani su predmeti koje su identificirane kao (na ploči drveta greda). Galbraith Laboratory u Tennesseeju Knowville testirati u tim uzorcima. Rezultat je analiza pokazala da uzorak testira ...
Dodano: 22.07.2010
Pregleda: 203157x

Izlazak - Kao artefakata može preživjeti za 3500 godina?

139_exnuweibabridge.jpg Kako je moguće da se predmeti mogli zadržati more za 3.500 godina do sada?Što je koralj i gdje se događa?Coral je znak za nekih morskih cnidarians. Coral je živi organizam, koji ...
Dodano: 27.09.2010
Pregleda: 163726x

Žrtvenika Noina obitelj

23_noah.jpg U blizini mjesta je pronađen oltar Erzap Noina obitelji. Oltar je napravljen od strane Noina obitelj nakon što su poplave, koja je bila žrtvovana Bogu.Postanak 8:20 - kad Noa žrtvenik i ...
Dodano: 22.07.2010
Pregleda: 192133x

Hr.AmazingHope.net - Pravo Mount Sinai - Jebel el Lawz pronađen je u Arabiji