Hr.AmazingHope.net (Na početnoj stranici) Hr.AmazingHope.net

Prvi koraci prema religiozan čovjek

Polazna točka, što da radim?

467_prvni_kroky_vericiho_cloveka.jpg

Prvi koraci prema religiozan čovjek

Dodano: 20.08.2010
Pregleda: 137737x
Teme: Polazna točka, što da radim?
PrintTisk

Nemojte se bojati da prizna svoju vjeru u Krista.

Rimljanima 10, 9-11 - Ako ustima svojim priznaješ Isusa Gospodina i srcem svojim vjeruješ da ga je Bog uskrisio od mrtvih, bit ćeš spašen. Vjerovanje u srcu dolazi do pravde, vjere usta vodi u spasenje. Uostalom, Pismo kaže: Tko god vjeruje u njega, sigurno neće razočarati.

Luka 9,23-26 - sve je rekao: Ako netko želi za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i slijedi me svakodnevno. Tko želi život svoj spasiti, izgubit će ga, a tko će izgubiti život za mene, koji su ga spasili. Što je čovjek stekao snagu cijeli svijet, nego sam sebe izgubi ili sebi nauditi? Svatko bi trebao biti zastidi mene i mojih riječi, njega će i Sin Čovječji stidjeti kada dođe u slavi i slavi Oca i svetih anđela.

Skrenite od svakoga grijeha poznata. Napravite ispovijed grijeha Bogu i moli za snagu da napuste. To nije u ljudskoj moći da bude bez grijeha, iskrenu ispovijed samo naše molitve, Isus može očistiti krv kako bismo mogli biti čist pred Bogom.

1 siječanj 1, 9-10, 2,1-2 - Ako kažemo da nemamo grijeha, sami sebe varamo i istine nema u nama. Ali, kada priznajemo svoje grijehe, vjeran je on i pravedan - oprosti nam naše grijehe i očistiti nas od svake nepravednosti. Ako ćemo reći da nismo zgriješili, pravimo ga lašcem i riječi njegove nema u nama. Ja sam pisanje ovaj, moj dragi, da ne griješite. Ako bilo tko grijehe, zagovornika imamo kod Oca, Isusa Krista, Pravednika. On je žrtva pomirnica za naše grijehe, a ne samo za naše nego i za cijeli svijet.

Cut mu svaki dan govoriti Biblija - Riječ Božja.

2. Timoteju 3,16-17 - Sve je Pismo od Boga inspiracija, te je većina koristan. On nas uči i osuđenih osoba, ispravlja i educira u pravednosti, da je Bog bio čovjek savršeno pripremljen i opremljen za svako dobro djelo.

Rim 15,4 - Sve što je napisano u prošlosti, bilo je napisano za naše instrukcije, tako da zahvaljujući upornosti i ohrabrenje koje Sveto pismo, možemo imati nadu.

119 Psalam 105 - svjetlo moje korake ti je riječ, sjati na moj način.

Razviti život molitve. Molitva je razgovor s Bogom, tko želi biti vaš prijatelj. Želi memorirati fraza, ali srdačan odnos i razgovor.

Luka 11, 90-10 - I tako ja vam kažem: Pitajte i to ce se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će se. Svatko tko moli, prima, tko traži, nalazi i onomu tko kuca, otvorit će se.

Ivan 16,23-24 - Zaista, zaista, kažem vam raditi ovaj posao za ništa da je Otac u moje ime, to vam daje. Do sada, vi ste u moje ime, pitao ništa. Pitajte i vi i vaša radost će biti savršena.

Ivan 14,13 - Bilo što raditi ovaj posao u moje ime, mogu učiniti, da se proslavi Otac u Sinu. Kada će vas pitati ništa u moje ime, ja ću to učiniti. "

Jeremija 33, 2-3 - "Ovako veli Jahve, koji stvori zemlju, Jahve, koji je formiran i konsolidiranih - onaj koji ima ime Jahvino: Poziv na mene i ja ću odgovoriti, ja ću vam pokazati velike tajne , što ne znate.

Mark 11,25 - Kad ustanete na molitvu, otpustite ako imate nešto protiv nekoga, da je Otac vaš na nebesima, otpusti vaše vas prijestupa.

Filipljanima 4,6 - ne brinite se ništa, ali u svemu molite. Potrebe Boga moli sa zahvalnošću, i mir od Boga iznad svega razumijevanje će čuvati srca vaša i misli u Kristu Isusu.

1 Solunjanima 5,16-22 - Uvijek se radujem. Mi stalno moliti. U svim okolnostima, biti zahvalan, jer to je Božja volja za vas u Kristu Isusu. Ne gasite Duha. Ne odbacuj proročanstava. Istražiti sve, držite se dobro, zla u svakom obliku, pazi.

Matej 6,7-8 - Dakle, kad molite, ne reci praznim riječima kao pogani, koji misle da će biti uslišani mnogo govore. Nemojte biti kao oni. Zna vaš Otac što vam treba i prije negoli ga zaištete.

Slijediti Krista u krštenju u vodi.

Dj 2, 38-39 - počelo s Petrom i ostalim apostolima pitati: "Što nam je činiti, braćo?" Pokaju, "Petar je odgovorio:" a sve da se krste u ime Isusa Krista, da smo naše grijehe oprostiti. I vi ćete primiti dar Duha Svetoga, jer obećanje je za vas i vaše potomke i sve koji su daleko - svi pozivi Jahve, Bog naš. "

Rimljanima 6,3-9 - Ne znate li da kad smo bili kršteni u Krista Isusa, kršteni, svi smo mi u njegovoj smrti? Krštenju smo zajedno s njime ukopani u smrt, tako da - kao što je Krist ustao od mrtvih slavu Oca - te smo zakoračili u novi život.

Ako smo se identificiraju s njim u smrt, sigurno ćemo se identificiraju s njim u njegovu uskrsnuću. Mi znamo da je naš stari Mirko je bio razapet s njim, da grešnoga tijela izgubila svoju moć, mi više ne služe grijeh. (Koji je umro, ali to je lišen grijeha.) Kad smo umrli s Kristom, vjerujemo da ćemo s njime živjeti. Mi znamo da je Krist uskrsnuo od mrtvih i više ne umire - smrt nad njim nema vlasti.

Mark 16,16 - Tko uzvjeruje i pokrsti, bit će spašen, a tko neće da vjeruje neka bude proklet.

Neka Duh Sveti, tako da se napuni i vodio. On čini promjene u ljudskom srcu, samo čovjek može učiniti ništa. Pros Duha Svetoga, a On će vam pomoći da razumijete sve i ispunite svoje srce ljubavlju.

Ivan 14,15 -17 - Ako me ljubite, vrše moje zapovijedi. Ja ću moliti Oca, i dati vam drugi tješi da bude s vama zauvijek, Duha istine, kojega svijet može prihvatiti, jer on vidi i zna. Ali vi ga poznajete, jer on živi sa vama i da će biti u vama.

Rimljanima 8,26-27 - Tako i Duh također helpeth naše slabosti, jer ne znamo što bismo trebali moliti za kako valja, ali sam Duh posreduje za nas gradi i uzdisali koje se ne mogu izgovorio. A onaj koji istražuje srca zna koja je želja Duha, jer on razvaljuje zagovor za svete u skladu s Božjom voljom.

Efežanima 5,15-20 - Vidimo se onda da i vi hoda oprezno, ne kao ludi, nego kao mudri, otkupiteljske vrijeme jer dani su zli. Zašto se vi ne pametno, ali razumijevanje onoga što je volja Gospodnja. I ne opijajte se vinom u kojem je višak, nego se napunite Duhom; Govoreći na sebe psalmima, hvalospjevima i duhovnim pjesmama, pjevajući i slavite u svoje srce Gospodinu, zahvaljujući uvijek za sve Bogu i Otac u ime našeg Gospodina Isusa Krista;

Ivan 14,26 - Ali tješi, Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, on će vas naučiti sve i vas podsjetiti sve što sam vam rekao.

Ivan 16,13-15 - ali dok on ne dođe, Duh istine će vas voditi u svu istinu. Ona ne će govoriti o sebi, ali on kaže sve što su čuli - i reći ono što dolazi. On će me obilježiti kao što vam govori vas odvesti od mene. Sve što ima Otac je moja. Zato sam rekao da ćemo obavijestiti vas odvesti od mene.

Luka 11,13 - Ako dakle vi, koji ste zli, znate davati svojoj djeci dobre darove, koliko će više Otac s neba obdariti Duhom Svetim one koji ga zaištu! "

Učlanite lokalnog zbora, gdje je i propovijeda evanđelje prema Bibliji i Deset zapovijedi poštuju zakon.

Hebrejima 10, 24-25 - Razmotrimo jedan drugoga, zapovijedaj neki to ljubav i dobra djela, a ne ostaviti naše zajedničke skupštine, kao i način neke. Preferiraju potaknuti sve više, više ćete vidjeti dan približava.

Matej 18,20 - Za gdje god su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima.

Lay solidne temelje vjere. Neka Isus dođe u vaše srce i kod njega ljubav, radost i poslušnosti.

Kološanima 2, 6-8 - Kada ste prihvatili Isusa Krista kao Gospodina, a zatim u njemu žive kao dobro. To je navedeno korijenima i graditi na njemu, ojačati vjeru u ono što ste naučili, sa zahvalnošću u njoj raste.

Pazite da je netko oteo prazna zablude filozofiju temeljenu na tradiciji i ljudskim načelima svijeta, a ne prema Kristu.

1 Kor 3,11 - Nitko ne može postaviti drugog temelja, nakon jednog već postavljen, a taj je Isus Krist.

Psalam 119,10-12 - Sa svim svojim srcem potrazi za vas, od vaše naredbe zabludi ostavi me! U srcu Spremanje vaše izjave, sam ogriješio o tebe. Blagoslovljen da si, Gospodine, naše zakone, molim vas naučiti mene!

Peter 5,8-11 - Probudi se, pazite se! Vaš protivnik đavao šetnje o urliče kao lav u potrazi za plijenom. Stand up da ga kao jaka u vjeri i znate da su vaše patnje iskusiti ista braća po svijetu. Kada hoda kroz ovaj kratki patnje, Bog svake milosti, koji će u Kristu Isusu, pozvanicima, svoju vječnu slavu, će se vratiti, učvrstiti, ojačati i sidro. Snaga mu pripada zauvijek! Amen.

1 Kor 15,58 - Stoga, braćo moja ljubljena, budite stedfast, nepokretan, uvijek bogat djelo Gospodnje, kolikogod je kako znate da vaš rad nije uzalud u Gospodinu.

Svjedoci Isusa drugima. Kada shvatiti što je Bog naš Stvoritelj trpio za nas, njegovih stvorenja i nudi nam dar vječnog života, a ne šutjeti.

Dj 1,8 - ali moram primili Duha Svetoga je došao na vas i bit ćete mi svjedoci u Jeruzalemu, po svoj Judeji, u Samariji i do kraja svijeta.

Psalam 71,15 - reći ću pravdu vašeg cijeli dan govoriti o spasenju - iako ne znam kako izračunati!

2. Timoteju 1,8-9 - Bog nam je dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i ravnoteže. Dakle, nije se stidio svjedočanstva za Gospodina našega, ni mene, sužnja njegova, nego u Božje snage izdržati teškoće sa mnom evanđelju.

2. Timoteju 1,12 - Ovo je također razlog zašto sve podnosim, i ne stidi, jer ja znam koje vjerovao. Uvjeren sam da je u stanju zaštititi rekli ste mi do tog dana.

Povjerenje u Božje obećanje. Bog je vjeran, uvijek poštuje ono što su obećali i njihove riječi se ne mijenjaju. To je na vama ako držite na kraju, te mogao primiti Božja obećanja.

Ivan 14,1-3 - Neka se ne uznemiruje srce vaše: vi vjerujete u Boga, vjeruju iu mene. U kući Oca mojega mnogi vilama: ako ne bi bilo tako, ja bih vam rekao. 'Idem pripraviti vam mjesto'. I ako odem i pripravim vam mjesto, ponovno ću doći, i primiti vas k sebi, da gdje sam ja, ondje budete također.

Heb 10,23 - Stick za nepokolebljivu nadu da priznamo - nakon svega, onaj tko je obećao je vjeran.

2. Petrova 3,9 - Gospodin ne oklijevaj da ispuni svoje obećanje, kao što neki misle, ali pokazuje vam na strpljenju. Ne želim da tko propadne, nego da svi bi trebali doći do pokajanja.

2. Korinćanima 7,1 - Ljubljeni, kad imamo ta obećanja, neka je čist od svih oskvrnuce tijelo i duh posvěcujme u strahu od Boga.

Galaćanima 3,8 - Pismo je predvidio da će Bog opravdava pogane po vjeri, a time i predviđa se da će Abrahamu: "U tebi će blagoslovljeni biti svi narodi."

1 Pt 1,4 - nas je pozvao da živi nadu nepomíjivému, bezgriješnom i nevadnoucímu baštine koja vas čeka na nebu, dok snaga Božja po vjeri za spasenje brine o njima, koji će se pojaviti na kraju vremena.

Poslanica Hebrejima 6,10-12 - Bog nije nepravedan da zaboravite svoj trud i ljubav koju proizvode dokumentirane dokaze njegovo ime, kad su oni služili i još uvijek služe svete. Ali mi želja da svatko od vas pokazali kao revnosti do kraja, kada je naša nada se ostvariti. Stoga ne budite lijeni, ali slijedite primjer onih koji po vjeri i strpljivosti da obećanja.


Povezani članci iz kategorije - Polazna točka, što da radim?

Smrt, je nešto nakon smrti?

72_co_je_po_smrti.jpg Što je smrt?Prvo podijeliti ljude na dva dijela - tijela i duše filozofa Platona. On je rekao tijelo je smrtno i besmrtnu dušu. Koji su usvojili ideju kršćanstva, pa ju je ...
Dodano: 12.08.2010
Pregleda: 190897x
Preporučena

Jedini način da se nebo

295_jedina_cesta_do_nebe.jpg Isus Krist je živio, patio i umro da bi nas otkupi. Bog dopustiti da mu se ljubljenog Sina da dolaze iz svijeta slave na ovaj opaki svijet od grijeha, napustio slavu ...
Dodano: 13.12.2010
Pregleda: 161507x
Preporučena

7. Promjena Srca - Vjera i zakon - Put Kristu

273_cesta_ke_kristu.jpg "Tko je u Kristu, nov je stvor. Što je to stari je otišao, novi je došao" (2. Korinćanima 5,17).Jedan ne može reći točno vrijeme i točno mjesto, ili ne uspije identificirati ...
Dodano: 22.11.2010
Pregleda: 141430x

Jedini pravi Bog, Bog Izraelov!

439_izraelite.jpg Izaija 44,6 - Ovako govori Jahve, kralja i Otkupitelja Izraela, Jahve nad Vojskama: Ja sam prvi i ja sam posljednji, osim mene Boga nema.Bog je samo jedan! Jedan Stvoritelj Zemlje i ...
Dodano: 01.06.2011
Pregleda: 283577x

4. Ispovijed - Put Kristu

167_cesta_ke_kristu.jpg Ispovijesti"Onaj tko pokriva svoje grijehe neće napredovati, a tko priznaje i ostavlja ih se bez milosti" (Izr 28,13).Uvjeti pod kojima oni mogu primiti oproštenje od Boga, je slobodan, pošten i razuman. ...
Dodano: 07.10.2010
Pregleda: 143561x

Hr.AmazingHope.net - Prvi koraci prema religiozan čovjek