Hr.AmazingHope.net (Na početnoj stranici) Hr.AmazingHope.net

Što Pavao kada kaže da nitko nema pravo da vas osuditi za subotama?

Biblijski Činjenice

361_obet_poukazujici_na_krista.jpg

Što Pavao kada kaže da nitko nema pravo da vas osuditi za subotama?

Dodano: 18.02.2011
Pregleda: 136299x
Teme: Biblijski Činjenice
PrintTisk

Moramo priznati važna stvar. Židovski beskvasni kruh zove odmor, odmor truba, pomirenja praznika i drugih praznika koje su prefigured dolazak Mesije u subotu!

Kološanima 2, 13 - 17 - Da, čak i vi, mrtvi zbog grijeha i neobrezanosti svoje tijelo zajedno s njim dolaze u život nam oprostiti sve krivnje i brisanje neprijatelj mjenice, pravila su protiv nas. Zauvijek u stranu, kada je prikovan na križ! U njemu razoružani ovlasti i vlade, je javno objavljena i slavio pobjedu nad njima! Ne zbog toga osuđivati nikoga jesti ili piti, zbog blagdana, mlađaka ili subote. Te stvari su sjena onoga što će doći, ali bit je u Kristu.

Drugim riječima, Isus Krist, da otplati svoj dug. Platili smo mjenicu, na taj način smo oslobođeni od gore navedenih zakona, koje smo iznevjerili. Žrtvenog sustava Staroga zavjeta Pashu s žrtvama je bio vidljiv prikaz mjenica - put kroz svetište je prekrivena krvlju.

No, Pavao kaže: "Krist je došao u žrtveni sustav ispunjavanju Sve ukazuje na žrtvu Kristov dolazak prošao Pavao ističe:.." To je samo sjena onoga što dolazi ...".

Postoje dva zakona. Biblija kaže da je Bog dao pravo - Deset zapovijedi, koji je napisao prstom Božjim na pločama od kamena, i ušao u kovčeg saveza. Ovdje je subota kao spomen stvaranja. To je stalni podsjetnik istine stvaranja. To nas podsjeća da nismo nastati evolucijom, ali da nas je Bog stvorio i zaslužuju naše poštovanje.

Drugi, svečanog Mojsijevim zakonom, koji je bio smješten uz Kovčeg saveza. To je svečana zakonom, što uključuje odmor i svečana Isusova smrt subota je bila otkazana. To je bio presedan za dolazak Mesije. Ali Božja je Deset zapovijedi i insistira on će se ocjenjivati u skladu s!

1 Božjeg zakona - Deset zapovijedi u Kovčeg saveza prije

Knjiga Izlaska 31,18 - Kad je Gospodin rekao Mojsiju na Sinajskom brdu, on je završio, dade mu dvije ploče Svjedočanstva - kamena, ispisane prstom Božjim.

Ponovljeni zakon 4,13,14 - On je najavio da vam se svoga Saveza, koji je zapovjedio da obavlja, odnosno Deset zapovijedi, koje je napisao na dvije kamene ploče. U to vrijeme moja mi je Gospodin zapovjedio da vas naučiti pravila i zakone u skladu s njima u zemlji koji će zauzeti.

2. Svečano Mojsijevim zakonom, koji je bio smješten uz Kovčeg saveza.

Ponovljeni zakon 31, 24-26 - Kad je Mojsije napisao riječi ovoga Zakona od početka do kraja, on zapovjedili levitima koji nose Kovčeg saveza: 'Uzmite ovu knjigu zakona i mjesto je uz Kovčeg Savez Jahve, Boga našega, neka bude svjedok protiv vas.

Ezekiel 45, 16-18 - svim ljudima ove zemlje će imati koristi žrtva ruke vladara. Vladar tada će isporučiti brašno nudi žrtve i ljevanice na ljetovanje, mlađake, čak i subotom i svi svečanosti doma Izraelova.

Ovi stihovi pokazuju da krv i druge žrtve, novi mjesec slavlja, blagdana, a subotom su dio svečane žrtveni čin, što ukazuje na Mesiju. Stoga je još u subotu, o kojima Biblija govori.

U Levitskom zakoniku je referenca na dvije vrste subotom. Kroz poglavlje, Mojsije objašnjava blagdana i Svete Skupštine, koji Izraelci održavati. U tri stiha, Bog podsjeća Mojsije sedmi dan, subotu, deset. To bi trebao biti svaki tjedan, dan subotnji skup.

Židovska poljoprivredna kalendar je bio podijeljen u dva razdoblja - proljeća i jeseni. Dakle, Židovi su proljeće i jesen festivalima odmor. Proljeće odmor Bog da ukaže na prvi dolazak Isusa. Jesen odmor ukazao naprijed na događaje nakon Isusova prvog dolaska na njegov drugi dolazak.

Važno je da se u 23. poglavlju Levitski zakonik o ovim odmor se spominju kao "subota".

Levitski zakonik 23, 32 - (govorim o odmoru - Dan pomirenja) će biti subota za sve vas subotom. Od večer na deveti dan toga mjeseca za sljedeći party će se održavati brzo i subote. "

Budući da je blagdan slavi puše prvoga dana u sedmom mjesecu i dan pomirenja na deseti dan sedmoga mjeseca, mogao bi biti oba dana u isto vrijeme na sedmi dan u tjednu, subota, u skladu s Deset zapovijedi .

Levitski zakonik 23,37-38 - Ovo je blagdan koji će proglasiti sveti zbor. Kada ih dovesti do žrtava paljenih Jahvi - žrtvu paljenicu i floury, nudi mir i ljevanice, svaki od njih u dan. Sve osim Gospodina u subotu (sedmi dan), a osim svih darova, zaloga i dobrovoljne žrtve, koje će donijeti Gospodina.

Izraelci su da bi godišnji odmor, ili pored odredaba sedmi dan, subota je Jahvina. Odmor je ukazao na dolazak Mesije. Kad je Isus došao da bude ispunjen, i ne mogu biti dodatno promatrati. Sigurno je da apostol Pavao nije pokušao ukloniti sedmi dan -. Subotu, Božji zakon, Deset zapovijedi, ali praznici i subote kao prototip za Mesiju

Podsjetimo važno biblijsko načelo. Pri proučavanju Biblije vidimo da je jasno da je ono što je objasnio što je nejasno. Ne smijemo zanemariti stotine jasan tekst na određenu temu samo zato što jedan ili dva objašnjenja je teško.

Izvučeni iz knjige: gotovo zaboravljena dan - Mark Finley


Povezani članci iz kategorije - Biblijski Činjenice

Krist upozorava na sudnji dan!

426_bozi_soud.jpg Dan Kristova dolaska bit će dana za Svjetski sud. Sveto pismo kaže:Jude 1:14-15 - U sedmoj generaciji od Adama, Henok, prorokovao o njima, govoreći: "Gle, Gospodin dolazi s tisućama svojih svetih, ...
Dodano: 11.05.2011
Pregleda: 176141x

Ono što vjerujemo - 4 Human Nature

166_cemu_verime_prirozenost_cloveka_bible.jpg 7. Human NatureMuškarac i žena su stvoreni na Božju sliku, individualnost, i opremljen sa sposobnost da misle i djelovati slobodno. Iako su stvoreni kao bića slobodne, ovisni su o Bogu žive ...
Dodano: 07.10.2010
Pregleda: 116391x

Isus je uskrsnuo od mrtvih - šest razloga potvrditi ovu

287_nas_veleknez_jezis_kristus.jpg Isus iz Nazareta bio raspet, pokopan i tri dana kasnije ustao iz mrtvih. Ni jedna druga religija ne tvrdi da je njegov osnivač je uskrsnuo. U tom je kršćanstvo jedinstven. Svaki ...
Dodano: 08.12.2010
Pregleda: 296863x

Proročanstvo da je Isus Mesija navijestio

191_jezis.jpg Pojedinačni knjige Starog zavjeta su pisane u godinama 1400-425 BC i našao u njima oko 60 do 270 velikih i malih Mesija proročanstva o rođenju, životu i smrti Isusa Krista. Ovdje ...
Dodano: 24.10.2010
Pregleda: 241513x

Jedini pravi Bog, Bog Izraelov!

439_izraelite.jpg Izaija 44,6 - Ovako govori Jahve, kralja i Otkupitelja Izraela, Jahve nad Vojskama: Ja sam prvi i ja sam posljednji, osim mene Boga nema.Bog je samo jedan! Jedan Stvoritelj Zemlje i ...
Dodano: 01.06.2011
Pregleda: 265046x

Hr.AmazingHope.net - Što Pavao kada kaže da nitko nema pravo da vas osuditi za subotama?